7 причини, поради които хуморът е ключът към запазването на искрата във вашата връзка

7 причини, поради които хуморът е ключът към запазването на искрата във вашата връзка

Ако трябва да каталогизирате чертите, които бихте могли да потърсите в потенциален романтичен партньор, "добро чувство за хумор" вероятно ще се окаже на първите места в списъка ви. Способността да се забавляваш е едно от най-привлекателните качества у хората. През цялата ни история мъжете се опитват да очароват дамите с хумора си, а забавните мъже винаги успяват.

Ето как хуморът може да повлияе на нашите взаимоотношения:

1. Хуморът поставя страхотно начало за романтика

Проучванията показват, че жените са по-склонни да дават своите телефонни номера на хора, които първо измислят шега или 2. Защото добрият, бърз коментар веднага показва интелигентност, креативност, социална информираност, топлина и дружелюбност - черти, които всички обичаме да виждаме в партньора си. Но тя работи само ако шегата е искрена и оригинална, а не от изтърканите шеги, които всички знаем. 

2. Хуморът изглажда разликите ви

За новите двойки хуморът може да помогне за преодоляване на всякаква неловкост по време на опознаването. По-лесно е да говорите за несигурността си и за интимните аспекти на живота по лек, глуповат начин. Той също така предоставя инструмент за критикуване на нещо за вашия партньор, без да звучи осъдително. Така вашият партньор от своя страна няма да се чувства нападнат.

3. Хуморът ни позволява да преминаваме през скандалите по-лесно

Нищо не намалява напрежението така като добра шега. Дори когато сте разстроени, една хубава шега може да оправи нещата. След това можете да се справите с действителния проблем и да разрешите спора. Хуморът създава много по-приятелска среда, където можете да обсъждате неща и където сте по-склонни да правите компромиси.

Той действа като буфер срещу стрес, разочарование и лоши емоции във връзката. Необходими са само една добра шега и добър смях заедно.

4. Хуморът ви сближава

Колкото и глупаво да звучи, шегата и смехът заедно са научно доказан знак за взаимен романтичен интерес. Когато се смеете един с друг, вие създавате положителна връзка между вас. В същото време създавате специално разбиране и споделено пространство.

5. Хуморът ви помага да преминете през трудни времена

Известно е, че смехът намалява нивата на стрес, повишава настроението и ви прави по-устойчиви. Така че е страхотно да имате някой, който винаги може да ви развесели. Хуморът преосмисля предизвикателствата на живота и поставя нещата в перспектива, за да можете да се справите. След дълъг работен ден, добър смях с човека, когото обичате, е достатъчен, за да ви утеши и да отклоните ума си от нещата, които са ви натоварили през деня.

6. Хуморът прави връзките като цяло по-щастливи

Всякакви хумористични дейности с приятели или романтични партньори подобряват чувството на удовлетворение. Хуморът просто увеличава удоволствието от всякакви социални взаимодействия. Чувствате се добре, защото разказвате забавна шега, други са щастливи, че са я чули, всички се наслаждават. Това е причината, поради която хората обикновено ценят забавните романтични партньори.

7. Хуморът помага на двойката да остане заедно

Двойките, които се смеят заедно, остават заедно. Според изследванията семейните двойки в по-голямата си част съобщават, че хуморът има положително въздействие върху брака им и че е заменил споровете. Хуморът е важен инструмент за поддържане на връзката ви, благодарение на способността му да разрешава конфликти, да осигурява комфорт и да създава усещане за близост.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay