7 съвета за спестяване на пари от французите

7 съвета за спестяване на пари от французите

Малко хора наистина могат да нарекат пестеливостта една от националните черти на французите. Това е така, защото Франция е свързана с красив живот и способността да му се наслаждавате. Но в действителност жителите на тази страна разумно разделят разходите си и определят приоритетите си.

Решихме да научим колко рационални са в действителност французите и какво им позволява да спестяват пари, без да влошават качеството на живота си. 

1. Предпочитат евтини коли

В допълнение към факта, че французите са фенове на автомобилната индустрия в страната си, която произвежда Renault, Peugeot и Citroen, повечето хора предпочитат автомобилите в икономична класа или обществения транспорт. Ако има нужда от скъпа кола, в редки случаи французин ще тегли заем, за да я купи. Те вероятно ще изберат изгоден лизинг или ще откажат да направят покупката изобщо. Френските градове не са много удобни за шофьорите на автомобили - улиците са тесни и винаги има шанс да надраскат колата. И все пак местните хора имат философско отношение към тези неудобства.

През последните години велосипедите и електрическите скутери набираха популярност във френските градове и част от жителите им, особено младежите, се насочиха към това транспортно средство. Вече се въвеждат специални правила за този мобилен транспорт, за да не се случват инциденти, въпреки че първоначално движението на електрически скутери не беше регулирано по никакъв начин.

2. Те не се срамуват да купуват полуфабрикати за обяд и вечеря

Френската кухня се смята за една от най-вкусните и изискани в света. Но в същото време французите са доста прости по отношение на ежедневната храна. Това не означава, че те използват продукти с ниско качество. Те обаче не се притесняват да използват полуфабрикати и не се чувстват зле относно поръчката на пица. Пастата стана особено популярна. В страната има популярна верига магазини, наречена Picard, която продава само замразени продукти. Асортиментът им включва много различни ястия и има едно нещо, което ги обединява - просто трябва да ги загреете, за да ги приготвите.

Например тук можете да си купите зеленчуци, плодове, закуски и салати, основни ястия, хляб и хлебни изделия, десерти и сладолед и различни сосове. Има секция с органични продукти и специална секция за детска храна.

3. Те използват нещата дълго време и не гонят тенденциите

Французите са по-скоро практични. Освен това се счита за лоши маниери да обсъждате стойността на нещата, които притежавате, дори в кръг от близки приятели. Нормално е французите да използват стари телефони и да не ги заменят с по-нови модели. Освен това покупките, които са твърде скъпи, могат да накарат приятелите да се подиграват помежду си - ще ви напомнят, че сте попаднали в капана на натрапчивите реклами за продукта. Същото се отнася и за скъпите дрехи и аксесоари, особено ако човек се фокусира върху тях.

4. Те спестяват пари за комунални услуги

Комуналните услуги във Франция струват много, затова тези, които знаят как да спестят от тях, се считат за пестеливи. В къщите в южната част на Франция практически няма радиатори, тъй като жителите просто не смятат за необходимо да инсталират отоплителни устройства за няколко месеца в годината. В останалата част на страната няма централизирано отопление, което означава, че разходите за комунални услуги зависят от навиците на собствениците на апартаменти. Например, те могат да програмират включването на радиаторите само за часовете, когато това е абсолютно необходимо за тях.

Освен това французите нямат навика да носят леки дрехи през есента и зимата у дома. Тук са много популярни топлите пижами. 

5. Те обичат да пестят пари, но никога не говорят за това

Наличието на спестявания е жизнено правило, към което се придържат дори младите хора. Статистиката там отразява реалната позиция на нещата, защото французите могат да участват в анкети анонимно. В същото време французите никога няма да обсъждат размера на заплатата или спестяванията си. 

6. Те вярват, че е по-добре да имате по-малко от нещо, но с по-добро качество

Френските жени са известни като създателки на тенденции, но в ежедневието те се обличат възможно най-просто и дискретно. В облеклото те предпочитат качеството пред количеството. Ето защо е малко вероятно да видите французойка, която грабва купчина дрехи в разпродажба.

Освен това, според статистиката, французите харчат най-малко пари за гардероба си сред всички европейци. Почти 70% от жителите на Франция казват, че не се интересуват от мода.

7. Те обичат евтините магазини и дават втори живот на нещата

Пазарите и евтините магазини са идеални примери за търговския живот във Франция. Жителите ги харесват, защото там могат да намерят наистина уникални неща. Ако им липсва нещо за интериора, французите вероятно ще започнат с магазин за втора употреба, а не с магазини за мебели като IKEA. Най-често французите предпочитат да купуват дребни неща за интериора си и антични мебели на битпазари. Друг плюс е, че те също могат изгодно да се отърват от ненужните неща на тези места.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay