9 признака, че раждането наближава

9 признака, че раждането наближава

Бременността е един от най-прекрасните периоди в живота на една жена, но когато вече раждането наближи, обикновено бъдещите майки нямат търпение това да се случи и най-накрая да видят своята рожба. Истината е, че тялото започва да ви дава знаци, че раждането ще се случи скоро. Ето как да разберете, че скоро ще се случи чудото на раждането...

1. Бебето се обръща

Когато наближи моментът на раждането, бебето се обръща с главата надолу, ако преди това е било в друга поза и главата му започва да се спуска надолу и главата започва да минава през "срамните кости" на майката. Понякога майките усещат как това се случва, в други случаи не усещат. Това се случва около 2 седмици преди раждането, но с всяка следваща бременност става все по-трудно да се предвиди кога ще се случи раждането.

2. Спазми и засилена болка в гърба

Бременните жени имат спазми и усещат болка в гърба си, докато бебето расте. Нарастващият размер на бебето е една от причините за това, но хормоналните промени и стресът също могат да увеличат тези болки. Когато раждането наближи, тези болки се засилват още повече.

3. "Разхлабени" стави

Както споменахме, хормоните на жената могат да повлияят на мускулите и ставите й по време на бременност. 2 хормона, релаксин и прогестерон, отпускат мускулите, които спомагат за разхлабване на връзките и ставите, особено в областта на таза. Коремните мускули също могат да се разделят по протежение, тъй като матката се разширява.

4. Диария

Една жена може да има диария през цялата бременност, както поради хормоналните промени, така и от промените в диетата, направени, за да може бебето да си набавя нужните хранителни вещества. През третия триместър обаче това може да е знак, че раждането е близо, тъй като тялото подготвя жената за раждането по този начин.

5. Наддаването на тегло спира

Бъдещите майки наддават тегло дори в третия триместър. Въпреки това, към края, те може да забележат, че теглото им остава същото и дори може да намалее леко. Това е така, защото майките в този момент трябва да започнат да губят нива на околоплодната течност и други течности.

6. Силна умора

Към края на бременността, жените могат да имат някои от симптомите от началото на бременността, като умора. Но не е задължително, някои жени пък имат повече енергия точно преди раждането.

7. Вагиналният секрет променя цвета си и консистенцията си

Възможно е лигавицата да бъде изхвърлена през влагалището, като може да излезе наведнъж или на парчета. Поради това вагиналният секрет може да се увеличи и да стане по-гъст. Също така секретът може да стане розов на цвят, ако раждането наближава.

8. По-силни и по-чести контракции

Контракциите могат да предсказват ранно раждане, но не винаги. Бременните жени могат да имат контракции в продължение на месеци, преди най-накрая да родят. По-силните контракции, които не спират лесно, обикновено са знак, че раждането наистина ще се случи скоро, особено ако контракциите са на по-често и причиняват болка. Контракциите, които спират от смяната на позициите на майката, обикновено не са знак за раждане.

9. Водите изтичат

Въпреки че всички филми представят изтичането на водите като първия признак, че раждането настъпва, това не е истина. Всъщност, това е едно от последните неща, които се случват. А и само при 15% от жените водите изтичат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay