9 грешки, които допускаме по време на интервю за работа

Ето защо не получаваме работата

9 грешки, които допускаме по време на интервю за работа

Смятате, че сте готови за интервю, като се подготвите за всички общи въпроси? Въпреки това, има някои фини нюанси, които може да забравите или да не знаете по време на интервюто, което може да ви коства работата. Ето къде най-често грешите:

1. Фокусирате интервюто върху себе си

Интервюиращият веднага ще забележи, че често повтаряте "аз, аз, аз", което не прави никак добро впечатление. Когато отговаряте на въпросите, не говорете за това, което искате, а вместо това говорете за това как искате да помогнете на компанията да расте и да се развива.

2. Не отделяте време да помислите за отговора

Много хора казват първото нещо, за което се сетят, защото смятат, че трябва да реагират максимално бързо. И често даваме не най-добрия отговор. Отделете време, съберете мислите си, дори това да означава няколко минути мълчание. Не се притеснявайте за паузата в разговора, защотоо интервюиращият ще оцени, че отделяте време да помислите. 

3. Прекалено много увъртате

Отговорите ви трябва да са като куршуми- бързи, кратки и ясни. След това вече отделете време да дадете пояснения. Ако увъртате прекалено много няма да направите добро впечатление. Отговорите ви трябва да бъдат кратки и запомнящи се.

4. Не знаете нищо за компанията или продуктите

Ако не знаете нищо за компанията или продукта, това означава, че не сте се подготвили по никакъв начин за интервюто. Защо трябва да ви наемат, ако вие не полагате усилия? Интервюиращият ще разбере, че не сте си направили труда да прочетете малко за работата, за която кандидатствате.

5. Скучни сте

Говорите като по сценарий. Покажете малко от истинската си същност. Покажете кои сте наистина. Съ сигурност ще оценят автентичността ви. Не казвайте просто това, което човекът отсреща иска да чуе. Казвайте това, което мислите.

6. Молите се

Спешно се нуждаете от работа, защото трябва да платите наема си или сметките си. Това е важно за вас, но не е важно за компанията. Те ви наемат, заради техните нужди, а не заради вашите. Вместо да опитвате да предизвикате съжаление, опитайте да им покажете защо се нуждаят именно от вас.

7. Говорите за заплата и облаги преди интервюиращият да повдигне този въпрос

Ясно е, че това е важно. Но ако го повдигнете на въпрос преди интервюиращият да го е направил, това няма да ви бъде от полза, а напротив. Вероятно това ще го подразни и то доста.

8. Казвате лоши неща за стария си работодател

Да, може да сте имали шеф от ада, но лошите думи по негов адрес не са хубаво нещо. Това е непрофесионално и ще ви се отрази отрицателно като кандидат. Имате само един шанс да направите добро първо впечатление, не го пропилявайте.

9. Не задавате въпроси

Въпросите са най-важното нещо на интервюто. Те могат да наклонят везните във ваша полза. Въпросите ви могат да покажат колко сте сериозни, че се интересувате от компанията и как работи умът ви. Правилните и смислени въпроси наистина могат да впечатлят интервюиращия.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay