9 начина да използвате продукти с изтекъл срок на годност, вместо да ги изхвърляте

9 начина да използвате продукти с изтекъл срок на годност, вместо да ги изхвърляте

Може да не е най-приятното нещо за правене, но има продукти, които можете да използвате дори след изтичане на срока им на годност. От грижа за кожата до готвене, тези алтернативни приложения може да са точно това, от което се нуждаете в момента.

Ето какво можете да правите с различните продукти с изтекъл срок на годност:

1. Авокадо

Ако не сте имали възможността да използвате идеално узрялото си авокадо и вече е тръгнало да се разваля, не го изхвърляйте - можете да го използвате за косата си. Разваленото авокадо може да бъде чудесен овлажнител за косата. Просто го намачкайте и нанесете върху суха коса. Оставете го да престои поне 6 часа и го измийте с шампоана и балсама, които обикновено използвате.

2. Шийт маски за лице

Тези маски не са подходящи за лицето ви, след като срокът им на годност е изтекъл, но можете да ги използвате на краката си. Или пък на ръцете си. 

3. Овлажнители и почистващо мляко

Ако имате овлажнител или почистващо мляко с изтекъл срок на годност, можете да ги използвате за почистване и полиране на чанти и портфейли. Просто нанесете малко продукт на памучен тампон и започнете да полирате.

4. Мляко

Разваленото мляко все още може да се използва за много различни цели. Можете да направите домашно сирене, да го използвате за печене и дори приготвяне на палачинки. Освен за готвене, можете да го използвате като маска за лице. Просто го сложете върху цялото си лице, оставете го за малко и го изплакнете. Миризмата може да не е толкова приятна, но млечната киселина ще направи чудеса за кожата ви.

5. Крем за бръснене

Кремът за бръснене може да се използва по различни начини, след като срокът му изтече. Той е чудесен за почистване на мръсотия и мазнини, защото буквално ги привлича. Но най-изненадващото нещо, което можете да направите, е да почистите мястото под ноктите си. Просто нанесете малко крем и ги почистете с клечка за зъби.

6. Паста за зъби

Тъй като пастата за зъби съдържа препарат, тя може да помогне за премахването на петна от килима и дори да почисти пастелите от стените. Освен това можете да избелите и почистите тенис обувките и екраните на телефоните. Също така може да помогне за премахването на неприятната миризма от бебешките бутилки.

7. Кисело мляко

Киселото мляко може да има големи ползи, дори след изтичане на срока на годност. Отначало може да изглежда странно, но може да се превърне в чудесна ексфолираща маска за лице. Всичко, което трябва да направите, е да смесите киселото мляко с мед и краставица, да го нанесете върху лицето си и да оставите да престои 15 минути. След това просто го измийте с топла вода.

8. Моливи за очи и устни

Не е безопасно да използвате моливи с изтекъл срок на годност на очите или устните. Не ги изхвърляйте обаче, защото можете да ги използвате, за да подчертаете думи и изречения в книги или като цветни моливи.

9. Фъстъчено масло

Фъстъченото масло може да ви спести много време, когато останете без крем за бръснене. Това е чудесна алтернатива, тъй като е богато на масла, които ще направят кожата гладка и няма да бъде изсушена след бръснене. Ще останете с мека кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay