9 неща, които вероятно сте използвали по грешен начин през цялото време

9 неща, които вероятно сте използвали по грешен начин през цялото време

На път сте да се насладите на добре приготвения си хотдог, когато извадите бутилката с кетчуп от хладилника. Започвате да блъскате дъното му, но нищо не излиза от него. И това е, защото го правите погрешно. Вместо да удряте дъното на бутилката, опитайте да ударите гърлото й и ще се изненадате колко лесно кетчупът ще започне да капе.

Ето 10 грешки, които допускаме ежедневно:

1. Затопляте остатъците от храна в квадратна пластмасова кутия

Квадратните кутии не затоплят храната ви равномерно, което води до сухи и понякога изгорени ястия. Ето защо се препоръчва да изсипете храната си в кръгла чиния, за да направите храната си приятна и топла. Също така, трябва да избягвате да загрявате храната си в пластмасови съдове, тъй като те могат да пропускат вредни химикали във вашата храна. Това важи особено за мазни храни, като месо и сирене.

2. Пилите ноктите си напред-назад

Важно е да започнете от ъглите на ноктите и да пилите към центъра, без да се движите напред-назад. Уверете се, че не го правите твърде бързо, защото това е нещо, което може да съсипе желаната форма.

3. Не сгъвате филтъра за кафе, преди да го поставите в кафеварката

Начинът за поставяне на вашия филтър е чрез просто сгъване на двата ръба. По този начин филтърът няма да се скъса и кафето ще стане по-силно и ароматно.

4. Избърсвате огледалата си с хартиени кърпи

Въпреки удобството си, хартиените кърпи могат да оставят малки следи от мъх върху огледалото ви. От друга страна, микрофибърната кърпа е 100% без власинки и изсушава повърхността доста бързо. Не забравяйте, че имате нужда от подходящ препарат за почистване на стъкла, а не просто от спрей за почистване.

5. Разресвате косата си от горе надолу

Използвайки този метод, накъсвате косата си и създавате възли. За да избегнете това, първо трябва да разрешите краищата на косата си и бавно да преминете към върха. 

6. Ядете джинджифила като топинг на сушито

Джинджифилът никога не е трябвало да се яде върху суши, а вместо това като средство за почистване на небцето между хапките. Това се препоръчва от готвачи, за да можете да различите уникалните вкусове на всяко суши руло.

7. Слагате сол в храната си, преди да я подгреете

Солта се разпада, когато се среща с вода. Така че, когато сложите сол върху храната си, преди да я сложите в микровълновата, ястието ви ще излезе сухо на мястото, където сте сложили солта. Ето защо е по-добре да подправите храната си веднага след като я извадите от микровълновата фурна.

8. Почиствате дървената си дъска за рязане само със сапун

Измиването на дъската за рязане със сапун не е достатъчно, за да почистите цялата излишна мръсотия. Ето защо от време на време е необходимо да поръсите сол по цялата дървена повърхност и да я разтриете с половин лимон. Не забравяйте да го изплакнете след това с много гореща вода.

9. Оставяте дървената лъжица до тенджерата

Ако вместо това поставите дървената си лъжица върху тенджерата, водата никога няма да изкипи от нея. Това е така, защото когато водните мехурчета влязат в контакт с нещо под 100 ° C, те са склонни да се успокоят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay