9 признака, че е време да спрете да пиете мляко

9 признака, че е време да спрете да пиете мляко

От счупени кости до умора, млечните продукти могат да бъдат основната причина за някои от вашите здравословни проблеми. И може би дори не сте се сетили да обвинявате млякото. Затова следващия път, когато подготвяте списъка си за пазаруване, замислете се дали да вземете мляко.

Ето 9 признака, че е време да се разделите с млечните продукти:

1. Чувствате се изморени през повечето време

Млякото съдържа опиатни молекули, което ви кара да се чувствате изморени. Но това не означава, че млякото може да ви помогне да спите по-добре. Тъй като е трудно смилаемо, то изморява тялото ви, тъй като се опитва да произведе енергия за разграждането му, което нарушава цикъла ви на сън. За да спите по-добре, можете да опитате да ядете богати на триптофан плодове и зеленчуци като броколи, сладки картофи, банани или ябълки.

2. Имате акне

Има прочувания, които доказват, че млякото може да засили и влоши акнето. Оказвайки влияние върху хормони като инсулин и IGF-1, млякото с ниско съдържание на мазнини може да повлияе негативно на здравето на кожата ви.

3. Имате проблеми с храносмилането

Изследване сочи, че 65-70% от световното население страда от непоносимост към лактоза. Оплаквания като подуване на корема, гадене, газове и диария трябва да ви насочат, че е време да се откажете от консумацията на мляко. 

4. Имате болки, които се появяват от нищото

Тъй като млякото е кисело, то причинява възпаление, което причинява болки в ставите и мускулите ви. Ако тренирате и възстановяването на мускулите ви се случва трудно, опитайте да спрете консумацията на млечни продутки. 

5. Съзнанието ви е замъглено 

Това не е болест, а симптом. Проблеми с паметта, невъзможност за фокусиране и други. Дори и да има няколко други причини за това, прекомерната консумация на млечни продукти също може да причини тези симптоми, поради високия процент на казеин в млякото. Много изследвания показват, че намаляването на консумацията на мляко може да помогне при борба с депресията.

6. Имате алергии и други кожни проблеми

Поради подобни ранни симптоми като запек, диария и болки в корема, алергията към мляко може да бъде объркана с непоносимост към лактоза. Докато 5% от децата имат алергия към мляко, тя може да се развие и по-късно в зряла възраст. Екземата също може да пламне поради млечни продукти. Опитайте да премахнете млечните продукти от диетата си и вижте дали състоянието ви се подобрява.

7. Имате висок холестерол

Холестеролът в кръвта зависи от храната, която консумирате. 100 гр обикновено краве мляко съдържа 10 грама холестерол, което означава, че е опасно да консумирате големи количества мляко ежедневно. 

8. Костите ви се чупят лесно

Калцият е важен за развитието на костите и здравето на костите, особено през детството. Въпреки това всички млечни продукти - или като цяло животински протеини - са кисели, което намалява приема на калций. Хората, които консумират повече мляко са по-склонни да чупят костите си. 

9. Тялото ви е устойчиво на лекарства и не се възстановявате бързо

Тук не е виновно самото мляко, но антибиотиците, които дават на кравите, може да повлияе на вашето здраве. От една страна, лекарството е жизненоважно за здравето на животните, но от друга страна предизвиква развитието на антимикробни резистентни бактерии. Докато пробиотиците са наш приятел, тази бактерия е точно обратното. За да оздравявате по-бързо, намалете консумацията на млечни продукти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay