9 причини, поради които хората се отказват от брака, точно преди сватбата

9 причини, поради които хората се отказват от брака, точно преди сватбата

Мъжете често се противопоставят на това да се оженят, въпреки че те имат най-много ползи от това. Оказва се, че мъжете се страхуват от брака, защото мислят, че бъдещата им съпруга ще им казва какво да правят. Въпреки това в даден момент почти всеки мъж решава да направи тази стъпка. И тогава, понякога булката е тази, която се отказва точно преди сватбата. Всички сме виждали това по филмите- буквално минути преди церемонията, вече облечена с булчинска рокля, булката решава, че не желае да го прави и си тръгва. Може би в реалния живот не се случва точно така, но има хора, които се отказват точно преди сватбата. Ето на какво се дължи това:

1. Напрежение, създадено от нашите близки: роднини, приятели

Тъжно е, но нашите близки понякога виждат ситуацията по различен начин и могат да посеят зрънце съмнение вътре в нас. Например, ваш приятел или ваш близък може да дойде и да каже на вас или на партньора ви, че ще направите голяма грешка, че не си пасвате и че би било по-добре да сложите края сега, вместо да страдате по-късно. Сватбата така или иначе е емоционално и стресиращо събитие и с цялото това допълнително напрежение, някои хора просто решават да си тръгнат.

2. Понякога мъжете смятат, че единственото нещо, което жена им иска е сватба

Един мъж разказва, че след предложението за брак, бъдещата му съпруга прекалено много се е фокусирала върху сватбата. Тя искала голяма сватба, а той- малка. Поради това разминаване, накрая двамата се разделили.

3. Осъзнавате, че не сте щастливи с този човек, въпреки че сте влюбени

Влюбени сте, но сте депресирани. Това, че сте влюбени в даден човек, не означава, че той е подходящ да бъде ваша половинка до края на живота ви. Обикновено това се случва, когато решението за брак е взето прибързано.

4. Осъзнавате, че този човек не е за вас

Понякога хората изведнъж осъзнават, че нещо не е наред и спират да виждат какъвто и да е потенциал за връзката.

9 причини, поради които хората се отказват от брака, точно преди сватбата

5. Защото единият от двамата изведнъж решава, че иска да контролира всичко

Може да започнете да искате да контролирате всичко: от неговото ергенско парти, до размера на бъдещото легло, миризмата на цветята на вашата сватба и дори да му се обаждате на всеки час, за да видите какво прави. Хората започват да показват и други свои черти, които понякога не се харесват на човека отсреща.

6. Караница преди ритуала

Всяка двойка има проблеми и е нормално да има скандали, но точно преди ритуала така или иначе всички са изнервени и скандалите са доста по-жестоки.

7. Осъзнавате, че това не е любов

Понякога буквално броени дни преди сватбата, хората осъзнават, че това не е любов или че просто не са готови за тази стъпка.

9 причини, поради които хората се отказват от брака, точно преди сватбата

8. Поради несигурност

Понякога жените приемат предложението за брак, въпреки че не са особено сигурни дали искат да се омъжат за този човек и по-късно несигурността надделява и сватба не се случва.

9. Емоционална злоупотреба

Има хора, които буквално изнудват половинките си. "Ако не се оженим, ще се разделим.", "Не мога да живея без теб". Понякога хората използват тези манипулации, за да накарат партньора си да предприеме тази стъпка, но често манипулираният човек осъзнава какво се е случило и се отказва от сватбата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay