Обичате да експериментирате в кухнята, но някак си все ви се ще да е хем нещо вкусно, хем полезно, а пък напоследък сте особено запалени по био продуктите, които са все по-достъпни на нашия пазар. Знаете ли, че вече и у нас има ферми, които произвеждат екологично чисти продукти, сред които е и безумно вкусния и отглеждан обикновено на юг нар?
Този плод, наричан в древността "сърцето на боговете", е абсолютен фаворит в много отношния - малките му червени семенца съдържат нечувано количесто магнезий, калций и фосфор. Освен това е пълен с витамини и дори с фибри. Египтянките са поддържали перфектните си кожи именно благодарение на нара.
Ето и една ужасно вкусна комбинация, която предлагаме на любителите на здравословното меню и тези, които са готови да опитат по-нестандартни комбинации. Като тази между плод и зеленчук. Освен на вкус, зелената салата с нар го докарва и на визия - толкова е хубаво да хапваш нещо ароматно, сладко-кисело и изкушаващо с червено-зелените си краски...
Необходими продукти:
1 малка зелена салата
листа от айсберг
малко рукола за вкус
1 настърган морков
зрънцата на един нар
50 гр. кедрови ядки
1 с.л. зехтин
1 с.л балсамов оцет
малко сол
Осигурете си дървена купа (например такава за суши) и разбъркайте всички продукти заедно. Оставете салатата в хладилника за не повече от 15 минути, за да се овкуси добре и се наслаждавайте!
8 | 0 |