Магическите ритуали на магнетичните лидери или къде се крие силата на успешния ръководител

Ключът към лидерството

На всички ни се е случвало да срещнем човек, толкова спокоен и целеустремен, който сякаш изгражда около себе си своя собствена позитивна стратосфера. Някой, на който се възхищаваме и си мислим тайно "Един ден искам да бъда такъв".

 

Магнетичните лидери са хипнотизиращи, въздействащи и привлекателни личности. Те са щедри и винаги спокойни, държат се така, сякаш виелицата навън не им пречи, а купищата задачи за вършене са "нищо работа". Е, каква ли е тяхната тайна, чудите се вие. Дали не пият чай за успокояване на нервите всеки ден или пък са редовни посетители на йога курс.

 

Всъщност тук не става въпрос за някаква специална каризма или пък желание за адмирации. Магнетичните хора просто не се интересуват от своята собствена изгода. Те разширяват своя кръг от интереси, като в него включват и желанието да помагат, да правят промени в грандиозен мащаб.

Звучи доста алтруистично, нали? Способен ли е някой да бъде толкова самоотвержен? Да! Това е тяхната тайна. За да си толкова магнетичен и успешен лидер трябва да запомниш едно златно правило. Бъди в хармония със себе си и твоят вътрешен глас. Е, не става въпрос да се присъединиш към хипи движението, обувайки широките джинси, а да се стремиш към себеуважението като пръв приоритет. Независимо дали си глава на семейството или главен изпълнителен директор на печеливша компания, тази тактика ще ти донесе добри резултати.

 

Себеуважението е изключително въздействаща лидерска стратегия: ако ще предлагаш на останалите да делите една чиния, то тя не трябва да е празна. Следователно трябва да има на какво да научиш екипа си и да го вдъхновиш.

 

Предлагаме ти няколко полезни практики:

 

 

Искрено и често се възхищавай на собствените си постижения.


Не съжалявай за своите грешки, колкото и ужасни да са били те.


Отделяй си време за размисли, но не за критика. Дори за малките несъзнателни грешки не трябва да се самобичувате – всички сме хора, човешко е да се греши.


Създай си ритуал, на който да се отдаваш изцяло. Разходки, четене, танци – за всеки това удоволствие е различно, но доста ефикасно премахва стреса

 

 

 

 

 

 

Обичта към себе си не носи материални награди. Тя е нещо, което трябва да предприемете единствено за себе си и вашето собствено личностно развитие.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay