Компютърът ви може и да ви гримира

Технология в гримирането

Компютърът ви може и да ви гримира

Всяка жена си мечтае за личен гримьор. Ако не за постоянно, то поне веднъж в живота - бал, сватба, дори специално излизане с приятели.

 

Сега тази мечта може да стане реалност, без да се налага да плащаме луди пари, а и дори без да трябва да си вдигаме дупетата от домовете си.

 

Как? С помощта на компютър, който сканира лицето и предлага перфектното решение за грим.

 

Технологията, показана в рамките на най-големия хай-тек панаир в света CeBIT, прави 3D изображение на женското лице и преценява автоматично тена, сенките и чертите на лицето, включително особености като бенки или лунички.

 

След това специално разработена компютърна програма напасва лицето към 60 предварително програмирани модели, гримирани професионално, и дава съвети колко грим и къде точно трябва да се положи.

 

Компютърът може дори да прецени дали гримът, с който е една жена в момента на теста, й отива, обяснява Кристина Шиербаум, която е разработила програмата в престижния институт "Макс Планк".

 

Софтуерът, който в момента се предлага само за жени, е в изследователска фаза, но лесно може да бъде адаптиран за търговски цели, заяви проектантът на интерфейса на системата и допълни:

 

"Професионалният грим е скъпо удоволствие, но благодарение на този софтуер бихте могли дори посред нощ да разберете кой е най-подходящият грим за вас като просто включите компютъра си и използвате уеб-камера".

 

Системата може да бъде модифицирана, така че да дава козметични съвети за различни ситуации (ярък грим, вечерен парти грим или ежедневен семпъл грим за работа).

 

 

30 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay