Drum and Jazz фест с Dub FX и Flower Fairy

Седмото издание на Drum and Jazz с участието на легендарните улични музиканти

Някои хора са дарени със завиден талант, който осмисля живота им. Уличните музиканти, например, са градски феномен с магически способности - съживяват обстановката, събуждат сетивата и променят ежедневието. Едни такива "будители” са австралиецът Ben Stanford, по-известен като Dub FX, и приятелката му с приказен глас Flower Fairy.

Двамата заедно създават музика само с гласовете си и два педала на лууп станция. Това обаче не им пречи да се превърнат в световноизвестни и да бъдат гледани в YouTube от над 7 милиона души.


През 2010 година дуото тръгна за пръв път на своето официално турне, и не пропуска да зарадва и българските си фенове. Може би някои от вас тогава са имали щастието да посетят незабравимите партира в Слънчев бряг или София. За тези, които са пропуснали да станат част от уникалните им изпълнения, а и за онези, които с радост биха прекарали още една такава вечер, Dub FX и Flower Fairy се завръщат отново на 19 ноември!

Drum and Jazz фест с Dub FX и Flower Fairy

Този път местните организатори обединяват своите усилия с една обща цел - седмото издание на фестивала за електро-акустичния авангард Drum and Jazz (4G).

Освен уличните музиканти-магьосници, българските фенове ще имат възможността да се насладят на редица легендарни звезди, едни от които са култовото трио Blu Mar Ten. Легендите в световната бас музика, Leo Wyndham, Chris Marigold и Michael Tognarelli създават drum & bass мелодии още от средата на 90-те. Най-накрая обаче, ще гостуват и у нас.

Ако погледнем назад към работата на триото, можем да видим колаборации с имена от световната сцена - Ерика Баду, Алиша Кийс и Ани Ленъкс. Щастливи сме и от факта, че преди броени дни излезе новият им албум Love is the Devil, чиято официална премиера можем да чуем на Drum and Jazz феста.

Грандиозното събитие ще се състои в Зала 3 на НДК в нощта на 19 ноември, а билети за него могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim на цени от 30лв.

Още една добра новина е фактът, че останалите участници в програмата тепърва ще бъдат обявени!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.01.2012|15:55
Dub FX стана много популярен напоследък в БГ
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay