Eфективен начин да почистим микровълновата фурна

И тя се нуждае от освежаване понякога

Eфективен начин да почистим микровълновата фурна

Микровълновата фурна е наш верен приятел в кухнята. Едва ли вече има домакинство без микровълнова печка. Тя е удобна, тъй като за минути сгрява любимите ни ястия или пък ни пука вкусни пуканки, когато искаме да гледаме филм с приятели вкъщи. Използваме я почти постоянно, а дори не подозираме колко често всъщност е това.

Често обаче забравяме, че и тя се нуждае от почистване и освежаване. Затова решихме да ви споделим как да се справите с мръсотията в нея. Сега е моментът да навием ръкави, да сложим гумените ръкавици и като истински феи на чистотата да направим чудеса с бялата техника. А ето и какво трябва да направим.

В малка стъклена купа сипете една ч.ч. оцет и една ч.ч. топла вода. След това сложете купата в микровълновата фурна и я пуснете на максимален режим в продължение на 15 минути. Ако се опасявате, че купата ви не е достатъчно издръжлива, опитайте с 5 мин. "Биийп!"

Извадете купата от микровълновата фурна и с мокра кърпа избършете мръсотията, наслоила се вътре. Благодарение на оцета, натрупалата се мазнина се разгражда като с магия, а премахването й след това е детска игра.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay