FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

Шведската beauty-tech компания представи първата в света силиконова звукова четка за зъби за цялостна грижа, която вдига нивото при устната хигиена

FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

Шведската компания за красотаFOREO представиISSA 3първата в света силиконова звукова четка за зъби за цялостна 4 в 1 грижа: за зъбите, езика, бузите и венците.Това ново решение при оралната грижа е революция, невиждана през последните 70 години в тази категория в козметичната индустрия, което завинаги ще промени начина, по който миете зъбите си! За FOREO, която стана известна именнос иновативните си разработки, авангардни технологии и мисия за грижа за здравето и повишаване на осведомеността по актуални теми, свързани със здравето и благосъстоянието, това е пореден продукт в тази насока. С ISSA 3 шведската марка има амбицията да подобри не само оралната хигиена, но и потребителските навици и познания.

FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

Редовните посещения при зъболекаря, както и правилното миене на зъбите са задължителни за здравето на устната кухина, но все пак обществената информираност как да се поддържа добро ниво на хигиена на устната кухина не е висока, като често са пренебрегвани сериозните последици, които лошите навици на миене на зъбите могат да имат върху цялостното здраве. Миенето на зъбите два пъти дневно в продължение на две минути предотвратява натрупването на бактерии в устата, като по този начин намалява риска от заразяване с пародонтоза, което може да увеличи шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания, артрит и пневмония,докато неадекватната грижа за устната кухина не само ще ви направи уязвими за всякакви стоматологични проблеми, но според последните открития това може да повлияе пряко върху качеството и продължителността на живота.

FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

Ако искате да знаете колко дълго бихте могли да живеете, пребройте зъбите си! Според международно проучване броят им пряко влияе на продължителността на живота. Данните от него показват, че тези, които имат 20 или повече зъби до 70-годишна възраст, са със значително по-голям шанс да живеят по-дълго от тези с по-малко от 20 зъба. Друго проучване сочи, че през 1968 г. 37% от британското население изобщо няма естествени зъби, докато през 2015 г. тази статистика е спаднала до 6%. Интересното е, че средната продължителност на живота се е увеличила от 73 през 1968 г. на 81 г. през 2015 г. Не е изненадващо, че здравето на устната кухина се отразява на здравето на цялото ни тяло и неговите показатели, като състоянието на венците, е свързано с голям брой сериозни проблеми като инсулти, инфаркти, сърдечни заболявания, диабет, деменция и дори усложнения по време на бременност.

 FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

"Оралното здраве е за съжаление един от най-пренебрегваните аспекти на цялостното човешко здраве. Красивата усмивка отдавна се смята за символ на богатство и просперитет и днес ние знаем повече, тъй като виждаме, че всеки ден се появяват нови доказателства, свързващи оралното здраве с дълголетието. Добрата новина е, че по-голямата част от проблемите на устното здраве са лесно предотвратими с добра хигиена, но широката общественост не е достатъчно образована как да се грижи правилно за зъбите и венците си. Можем да научим много от Япония, тъй като фокусът им върху здравето на устната кухина би могъл скоро да позиционира страната като лидер по отношение на продължителността на човешкия живот", казва Борис Тръпчевич, главен изпълнителен директор на FOREO, коментирайки шокиращата статистика за навиците за миене на зъби, която показва, че 12% от хората не си мият зъбите по 2 дни, а 2% никога не ги мият.

 

"Мисията на FOREO е да подобри ежедневието на хората и затова ние винаги се стремим чрез иновации и ориентирани към потребителя продукти да предложим решение там, където липсва такова. ISSA 3 е директен отговор на шокиращите статистически данни за оралното здраве, с които се е сблъскал нашият научен екип и с нея целим да подобрим качеството на живота на хората, както и неговото възможно удължаване с десет или повече години и безброй споделени моменти с любими хора", допълва той.

 

Най-новото допълнение към гамата ISSA на FOREO – ISSA 3, е висококачествена звукова четка, която осигурява пълна грижа за зъбите, езика, бузите и венците – грижа 4 в 1. Интелигентен шведски дизайн, 10 000 пъти по-хигиенична от найлоновите четки с четина, разполага с 11 000 T-звукови пулсации в минута с два пъти по-силна иновативна, хибридна глава на четката, която прави вашето измиване на зъбите още по-ергономично и ви позволява да ги миете с лекота, използвайки естествени ръчни движения, като същевременно осигурява превъзходни резултати, несравними с електрическите модели.

FOREO с най-горещата премиера при оралната хигиена от 70 години – 4 в 1 звукова четка за зъби ISSA 3

Тази четка е препоръчана от стоматологичните експерти, заради нейните клинично доказани страхотни резултати:140% подобрение на състоянието на устната хигиена и премахване на 30% повече плака от ръчната четка за зъби, като по този начин се намаляват шансовете за развитие на гингивит. ISSA 3 работи безупречно 365 дни с едно USB зареждане, което я прави идеален спътник, където и да пътувате. Най-новото звуково изобретение на FOREO се бори с плаката, но е внимателно към венците и портфейла ви. На цена от само 169 долара, ISSA 3 всъщност ще намали честотата на посещенията ви при зъболекар, като по този начин ще ви спести пари в дългосрочен план.

 

Освен това ISSA 3 е изработена от медицински силикон с мисъл за опазване на планетата. Разграждането на пластмасовите четки за зъби отнема 400 години, което означава, че всяка такава четка за зъби, създавана някога от тяхното изобретение през 30-те години, все още съществува. Изчисленията сочат, че 3,6 милиарда пластмасови четки за зъби се използват в световен мащаб всяка година, докато средностатистическият човек преминава през 300 през целия си живот. Новата звукова четка за зъби ISSA 3 идва в отговор и на тези тревожни данни, тъй като е многократно, хигиенично, дълготрайно решение, което може да намали консумацията на продукти за лична хигиена за еднократна употреба като пластмасови четки за зъби.

 

"Всеки знае, че звуковата четка ISSA 3, изработена от силикон от медицински клас, е очевидно по-добър избор от пластмасовите четки за зъби, които задържат бактерии и не са добри нито за вашето устно здраве, нито за устойчивостта. Новероятно малко хора знаят, че ISSA 3 на FOREO превъзхожда електрическите четки 4 пъти, тъй като те имат глави, които се въртят със скорост от около 2500 до 7500 удара в минута в сравнение с около 300 удара в минута, когато миете зъбите си с обикновена четка за зъби. ISSA 3 обаче пулсира много по-бързо, с удивителни 11 000 мощни удара на минута", казва г-н Трупчевич.

 

Има над 300 различни вида бактерии в плаката и все пак само 3,5 милиардадуши в световен мащаб всъщност използват четка за зъби, докато за сравнение 4 милиарда използват мобилно устройство. Освен това американците харчат сто милиарда долара годишно за продукти за грижа за косата, но само 2 милиарда долара годишно за стоматологични продукти. Тези тревожни цифри изискват спешни действия и най-добрият шанс, който имаме за удължаване на продължителността на живота ни, е да повишаваме информираността на хората за важността на добрата грижа за устната кухина, както и да им предоставя най-добрите устройства за орална хигиена. FOREO се грижи и за двете с последното си изобретение ISSA 3, предоставяйки интуитивен и лесен за използване продукт с висока производителност за първокласни резултати, с елегантен шведски дизайн.

 

В България ISSA 3 и останалите продукти на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay