Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"

Тя е красива и женствена и вдъхновява дамите да се чувстват перфектно в собствената си кожа. Макар, че е гримьор тя насърчава жените да залагат на това, което им отива най-много, а именно естествената им красота.

За нас Надя Сивкова е една от основоположничките на инфлуенсърството в България. Споделяйки своите бюти съвети в мрежата, тя неусетно се превръща в един от най-обичаните създатели на съдържание в социалните мрежи. Страхотна майка и невероятна съпруга, Надя всекидневно ни кани в своя свят, а за нас бе изключително удоволствие да си поговорим лично!

Здравей, Надя! Изключително щастливи сме, че прие нашата покана за интервю!

Нямам търпение най-накрая да си поговорим.

Хората те познават като една от най-обичаните и популярни инфлуенсърки у нас. Как започна пътят ти в тази област?

Непланирано. Смятах за ниша в България професионален гримьор да дава реални съвети и препоръки. В последствие фокусът ми на съдържанието се промени, спрямо предпочитанието на аудиторията и моите лични усещания.

В последно време думата "инфлуенсър” се възприема с негативен смисъл? Какво би казала на хората, които смятат, че това не е истинска професия?

Хората първоначално трябва да правят разлика между инфлуенсър и популярна личност. Броят последователи не определя това кой какъв е. А влиянието. Позитивното, което извличаш от дадена личност - това е истински инфлуенсър. Човекът, благодарение на който си намери идеалната спирала, намерил си практичен съвет за ежедневието, харесал си по препоръка ново място за брънч и т.н. Човек, на който имаш доверие и е спечелил твоята симпатия със своята същност. А не някой, който просто има последователи и всеки ден качва селфи.

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"instagram.com/rockstarslovenadi

Каква е тайната на успешния инфлуенсър?

Автоматичност. Да показваш, че и ти си човек. И ти имаш трудни моменти. Да споделяш нещо, за което усещаш искра. А не да бълваш са държание, лишено от душа̀.

А как се съчетава работата с родителството? Кои са най-големите препятствия?

Боледуването на децата е най-трудното. Тогава няма значение нищо. Отказваш планове и ангажименти и това е. Аз съм късметлийка, че работата ми ми позволява да отделям много внимание на децата. Винаги съм насреща, ако някой има нужда или вдигне температура.

Кои са най-любимите ти моменти от майчинството?

Когато децата спят и ги гушкам, хаха! Шегата на страна - когато ги радвам с нещо. Било то преживяване, подаръче, изненада. Емоцията им (и моята) е несравнима.

Какви са уроците, които искаш да предадеш на своите деца?

 Да са щастливи хора. Да обичат себе си такива, каквито са.

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"instagram.com/rockstarslovenadi

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка?

Стандартно - певица, художник, аранжор на витрини на магазини също така.

Ти си успешен гримьор, който печели доверието на множество дами. Как се зароди страстта ти към грима? Какво е гримът за теб?

 Винаги съм обичала гримовете. Още от дете. За ужас на семейството ми. Намерих си работа в тази сфера почти на шега, защото просто ми трябваше работа и ето ме 12 години по-късно!

Умее ли да се гримира българката и на какво обича да залага?

Умее определено, но за мен трябва да премахне мигли, всякакви изкуствени неща по себе си. Генерално българските сме красиви жени. По-скоро трябва да обръщаме внимание на skincare и самочувствието и своя mental health. Когато човек се чувства добре в кожата си се нуждае от по-малко външна намеса.

А кои са най-често допусканите грешки, когато се гримираме сами?

Прескачане на стъпки - грим на очите, обаче без спирала. Фон дьо тен, но без руж. Скриване на пъпки, без да търсим причината за тях и да ги лекуваме.

Кои са най-популярните грим тенденции в световен мащаб в момента и прилагат ли се успешно и у нас?

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"instagram.com/rockstarslovenadi

Clean girl beauty - glass skin (кожа като стъкло) - здрава, равна, чиста кожа, без тон продукти. Минимален грим, полу-прозрачни продукти. Без плътно покритие. Кремообразни текстури.

А кои са трендовете, за които ще забравим през 2023 г.?

 Обратното на споменатото горе. Татуиран грим, мигли, плътно покритие, неподдържана кожа.

Кои са тенденциите, които никога няма да престанеш да следваш?

Естествените черти на лицата. А не промяната им към "клонинг”.

Кой е грим продуктът, без който не можеш да живееш?

Няколко са. Базови - коктор, руж, спирала, сенки за вежди и устни. Това нося всеки ден.

Какво те вдъхновява да твориш?

Уникалната красота на всяка жена. Свободното време. Слънцето и природата навън (доста по-креативна съм, когато навън е хубаво времето). Някой нов продукт/цвят/текстура. Ровене в Пинтерест.

Страшно ли е да се покажем без грим?

Страшно е да смятаме, че е страшно. И аз съм имала фаза, в която не съм ходила до магазина без грим. Но съм щастлива, че тези неща минават. Важното е човек да работи в посока здравословно самочувствие. Но лекият грим определено носи увереност и позитивно усещане. 

Ако можеше да гримираш една световно известна личност, коя щеше да бъде тя?

Обичам работата с "нормалните” жени :)

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"instagram.com/rockstarslovenadi

Кой е най-важният грим съвет, който би дала на нашите читателки?

Винаги оставяйте вашите черти и персоналност да "прозират”. Не се променяйте. Красиви сте! Не следвайте чужда естетика, приличайте на себе си.

Време е за няколко блиц въпроса:

Червено червило vs Неутрално червило

Неутрално. Charlotte Tilbury Pillow Talk. После ще ми благодарите.

Очна линия vs Молив за очи

Молив. Обожавам опушена линия в корена на миглите. Много е секси.

Фон дьо тен с матов завършек vs Фон дьо тен със сияен завършек

Средно сияен - без перла, а с натурален финиш. Все едно сте минали през клас по Йога.

Бронзант vs Руж

Комбинация. Сори :) Двата продукта се нанасят на различни места и имат различна функция. Но ако трябва да обобщя - контура състарява, ружът подмладява.

Надя Сивкова: "Искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много"instagram.com/rockstarslovenadi

Пълно покритие vs натурална визия

Натурална always! Смятам, че за всеки влак си има пътници и съм щастлива, че на моя влак пасажерите споделят същата естетика като моята. Нямам против тежки грим, просто искам жените да се научат, че са истински красиви и не се нуждаят от много.

Червило vs Гланц

Пас :)

Може би гланц, ако няма вятър.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay