Най-възрастната активна гимнастичка в света

Някои хора се съпротивляват на стареенето и продължават да правят нещата, които им харесват. Тези хора показват, че възрастта не е нищо повече от цифра. Например възрастна германка, която през 2012 г. получи титлата за "най-възрастната гимнастичка" в Световните рекорди на Гинес.

Здрав дух в здраво тяло е това, което прави Йохана Куас, най-възрастната гимнастичка в света. Изглежда, че тя е проправила пътя към нарушаване на всички възрастови ограничения.

Най-възрастната активна гимнастичка в светаInstagram/Guinness World Records

В ранна детска възраст се интересува от гимнастика

Йохана Куас живее в Германия и е била учител по физическо възпитание в местно училище. През 1934 г., едва навършила 9 години, тя участва в първото си състезание. 

Тя си спомня, че е започнала да се занимава с гимнастика от малка. Родителите ѝ обаче трябвало да се местят често и се наложило да спре да тренира. 

Скоро тя привлече вниманието на медиите

Многобройните видеоклипове на Куас в YouTube, които включват нейните тренировки и изпълнения получиха милиони гледания през 2012 г., когато тя беше на 86 години. Нейната история беше отразена от много немски и международни издания и телевизии. Същата година (2012) Световните рекорди на Гинес я признаха и сертифицираха с титлата "най-възрастната гимнастичка в света".

Тя сподели своите тайни

Говорейки за нейната тайна за успех, Куас заявява, че всичко се дължи на нейната здравословна диета. Тя се старае да не яде нито твърде много, нито твърде малко и това, което е важно за нея, е да яде много зеленчуци. Тя доказва, че добрата грижа за тялото е задължителна.

Най-възрастната активна гимнастичка в светаInstagram/Guinness World Records

Нейните невероятни трикове продължават да удивляват всички

Куас често носи отличителното си зелено трико от кадифе, докато изпълнява предизвикателните съчетания на успоредката. Всеки, който стане свидетел на нейните невероятни подвизи, ще остане безмълвен и възхитен от това, което не много млади хора могат да направят в днешно време.

Възрастови ограничения? Тя никога не е мислила за това!

Въпреки че тренира гимнастика само два пъти седмично, тя все пак прави упражнения по един час всеки ден, като обикновено ходи на разходки или плува. Тя няма здравословни проблеми и в интервю казва: "Изобщо нямам притеснения за здравето. Тялото ми е тренирано до степен, че мога да правя всички тези упражнения и движения и да се чувствам удобно." Тя завършва речта си, като съветва младежите да намерят най-подходящия за тях спорт, какъвто и да е той, и да започнат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay