Адът на "порното за отмъщение"

Брутални обвинения, още по-брутални заплахи и липса на каквато и да е правна и морална подкрепа

Адът на "порното за отмъщение"

Напоследък една нова тенденция в отмъщенията между вече бивши партньори набира все по-голяма скорост. Става въпрос за пускането в интернет на голи снимки, а често и цели видеоклипове с порнографско съдържание с цел унижение и, както се досещате, без знанието на потърпевшата половинка.

Именно борбата с нарастването на тази плашеща тенденция обединява три силни дами - Проф. Анмари Чиарини, Аниша Вора и Др. Холи Джейкъбс - които в един или друг период от живота си са станали жертви на такъв тип отмъщение от страна на бивши партньори. По тази причина те създават платформата End Revenge Porn (от англ: Край на порното за отмъщение). А ето и как изглеждат плашещите изводи, до които те достигат чрез нея.

Брутални обвинения
Ако видите снимка на гола жена в интернет, по презумпция ще си помислите: "Тази е ненормална! Как се е изложила само!” Рядко обаче на повърхността изплува идеята, че всъщност същата тази жена някога е изложила на показ голото си тяло като жест на любов към тогавашния си интимен партньор. Само и единствено пред него и… неговия обектив.

Именно това се е случило с гореспоменатата Др. Холи Джейкъбс, на която ѝ се е наложило да дава подробни обяснения за тези си кадри, изтекли от архива на отмъстителния бивш, дори и пред шефовете си. Които, разбира се, не са повярвали и на дума от казаното от нея.

Жертвите на подобни отмъщения обаче далеч не са единствено от женски пол. Всъщност, оказва се, един от най-популярните сайтове за споделяне на такива видеоклипове е ръководен от самотна майка, която събира компромати от архивите на свои "съмишленички”.

Други често срещани и още по-безпочвени обвинения към попаднали в центъра на този ужас идват най-често от техните близки и звучат в тона на: "Къде ти беше акъла, когато заснемахте тези кадри?!”

Адът на "порното за отмъщение"

Още по-брутални заплахи

Отмъстителните бивши често стигат до ужасяващи крайности, споделяйки в интернет интимни кадри. В случая с Др. Джейкъбс например видеото е носело недвусмисленото заглавие "Преподавателка мастурбира за студентите си”. Целта - да провали кариерата ѝ и да я "изкара” сексуален маниак без каквито и да е задръжки.

Бившият мъж на Проф. Чиарини пък е създал цял неин профил в социална мрежа, включващ лични данни като телефонни номера, адрес и, разбира се, мръснишки кадри. Аналогичен е бил случаят и с Аниша Вора. А вследствие на това се стига дотам, че пред домовете на двете дами започват да се събират тълпи от желаещи да я видят непознати. Целта им - секс.

"Не мога да повярвам колко далече могат да стигнат мъжете в това отношение. Получих куп заплахи, че ще бъда изнасилена, подкрепени от закани като "Заслужаваш да страдаш.” Сякаш съм сторила нещо на тези мъже. Това не е просто порно. Това е отмъстително порно, в което няма и грам еротика. А тези, които го споделят, а в последствие и гледат, дори нямат идея в какво точно се изразява желанието им за отмъщение,” споделя Чиарини пред онлайн изданието Cracked.

Най-абсурдното в случая е, че мъжете, заканвали се на Чиарини, нямат нищо общо с нейния бивш мъж. Мотивът им - криворазбрана мъжка солидарност.

Законът не е на ваша страна
Когато Анмари Чиарини за първи път се обръща към полицията, за да докладва стреното от бившия си съпруг, първият ѝ зададен въпрос е на колко години е била, когато снимките са били заснети. След като получават отговор "Над 18”, служителите учтиво ѝ съобщават, че в такъв случай не виждат нищо незаконно в това, което "отмъстителят” е извършил.

Аниша Вора е имала малко повече късмет, само и единствено благодарение на факта, че живее в щат, чиито закони осъждат строго притежанието и споделянето на каквито и да е материали с порнографско съдържание. По тази причина бившият ѝ съпруг е бил набързо арестуван. За съжаление обаче кадрите ѝ до ден днешен обикалят интернет пространството, защото, както тя самата споделя, "да се опитваш да премахнеш завинаги нещо от мрежата е като да гребеш от океана с чаша”.

И все пак има надежда
Както споменахме в началото на тази статия, Чиарини, Вора и Джейкъбс създават платформата End Revenge Porn, за да споделят трагичния си опит и да помогнат на други хора, изпадали някога в това ужасяващо положение. Дейността им обаче далеч не се изчерпва с оказване на морална подкрепа. Вместо това те работят върху проектозакони, възможни правни изменения и куп други идеи, чрез реализирането на които броят на жертвите на порно за отмъщение да намалее, а виновниците да бъдат адекватно наказвани.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

23 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 14.05.2014|16:55
Никога не може да се преживее такова нещо.
12
Не е посочен 09.05.2014|19:16
Комплексари! То не че и сред звездите не видяхме такива случаи, пак с тая цел, никой не е застрахован.
11
Не е посочен 09.05.2014|19:00
Това го правят наранени и отмъсистелни хора, които просто не могат да приемат, че половинката им е предпочела някой друг.
10
Не е посочен 09.05.2014|18:06
Най-страшното от всичко това е, че няма кой да те защити, тъй като очевидно закони няма, а моралната обида и унижението са голямо бреме.
9
Не е посочен 09.05.2014|16:45
Хората понякога са адски зли и отмъстителни.
8
Не е посочен 09.05.2014|16:45
Така е,това е най-сигурната превенция.
7
Не е посочен 09.05.2014|14:59
Не са хубави тези неща .
6
Не е посочен 09.05.2014|14:10
затова не се снимайте
5
Не е посочен 09.05.2014|13:48
не знам кое е секси на това да се снимаш гол, не го разбирам, полицаите са си постъпили нормално, ами имайте ум в главите хора,съжалявам,ама не може да се снимаш гол или да правиш порно клипчета и да очакваш да си останат тайни..
4
Не е посочен 09.05.2014|13:30
време е да се научат че не е толкова готино да се снимаш гол-всичките.
3
Не е посочен 09.05.2014|11:52
аз честно да ви кажа не го разбирам това, да се снимаш защо? има те насреща гола, точка,за какво са клипчеата, за какво са снимките, ами да са мислили, ще ме извиняват, обаче има една приказка- каквтоо си надробиш, това ще сърбаш.
2
Не е посочен 09.05.2014|11:25
Много интересна тема .
1
Не е посочен 09.05.2014|10:52
Истински кошмар е да станеш жертва на подобно отмъщение, но за съжаление това е практика вече и у нас, момичетата си мислят, че е готино да ги снимат и не преценяват рисковете и последствията, това трябва да се забрани със закон и нарушителите да бъдат арестувани и глобявани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay