Акне, слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми и обриви са най-честите летни кожни проблеми

- В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО МНОГО ХОРА ИЗПИТВАТ КОЖНИ ПРОБЛЕМИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ МИНИМИЗИРАНИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ С BEAUTY-TECH УРЕДИ КАТО FOREO ESPADA И FOREO UFO 2 -

Акне, слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми и обриви са най-честите летни кожни проблеми

Слънчеви изгаряния, акне, обриви и петна, ухапвания от насекоми и суха кожа са сред най-честно срещаните кожни оплаквания през лятото. С напредъка на медицината и технологиите тези състояния на дискомфорт вече лесно могат да бъдат избегнати и лекувани дори в домашни условия. Сред най-ефективните методи за минимизиране на част от тези състояния днес е LED светлинната терапия. Доказано е, че синята LED светлина елиминира ефективно акне, докато червената успокоява слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми. Благодарение на напредъка на технологиите и разработките на шведския beauty-tech лидер FOREO, такива процедури са достъпни днес и в домашни условия с 2 от хитовите устройства на бранда – ESPADA™ и UFO 2™. ESPADA™ е одобрено от FDA медицинско устройство, клинично доказано за лесно, безболезнено и ефективно лечение на склонна към акне кожа със синя LED светлинa. UFO 2™ пък е иновативен уред, снабден с пълен спектър LED светлини за процедури за свежа и стегната кожа, включително и с функция с червена светлина, която помага за успокояване на ухапвания от буболечки. 

Кои са най-честно срещаните кожни проблеми през летния сезон и как да се справите с тях?

Поява на акне

Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми през лятото. Комбинацията от пот, омазняване и грим може да запуши порите и да доведе до обриви. Ако сте склонни към такива състояния, не забравяйте да почиствате лицето си два пъти на ден с нежен почистващ продукт. Добри резултати в борбата с акнето дават и продуктите със салицилова киселина, затова те са хубаво попълнение в рутината за грижа за кожата.

Важно е, ако усетите поява на акне, да не пипате зачервеното място. Това само ще го влоши и може да доведе до белези. Вместо това използвайте продукти за лечение на зачервявания от акне, като ESPADA™ на beauty-tech бранда FOREO. ESPADA™ е одобрено от FDA медицинско устройство, клинично доказано за лесно, безболезнено и ефективно лечение на склонна към акне кожа. Благодарение на двойната мощ на лазерно фокусирана синя LED светлина и T-Sonic™ пулсациите, с които е оборудван уреда, той унищожава бързо бактериите, причиняващи акне, като същевременно намалява петната и възпаленията и регулира себума, за да предотврати бъдещи пробиви. Независимо дали акнетичните проблеми на кожата ви са вследствие на стрес, горещо време, нездравословна диета, хормонален дисбаланс или са наследствени, ESPADA™ се бори с тях още преди да ги има – лесно и безболезнено.

Акне, слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми и обриви са най-честите летни кожни проблеми

Слънчеви изгаряния

Със силното слънце през лятото е много лесно да изгорите. Ако получите слънчево изгаряне, не забравяйте да пиете много течности и да поставите хладен компрес върху засегнатата област. Може също така да вземете ибупрофен или друго лекарство за облекчаване на болката без рецепта, за да намалите дискомфорта. Ако вашето слънчево изгаряне е тежко, с мехури или обхваща голяма част от тялото ви, трябва да посетите лекар. Тежкото слънчево изгаряне може да доведе до дехидратация, така че е важно да потърсите медицинска помощ, ако получите някой от тези симптоми.

Акне, слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми и обриви са най-честите летни кожни проблеми

Суха и раздразнена кожа

Сухата и раздразнена кожа е друг често срещан кожен проблем през лятото. Топлината и влажността могат да лишат кожата ви от естествените ѝ мазнини, което води до сухота и раздразнение. Ако обикновено имате суха кожа, има голям шанс водата в басейна или излагането на слънце да влоши всичко. Така че не забравяйте да използвате нежен почистващ продукт и овлажнител, които са подходящи за вашия тип кожа. Полезно е да ексфолирате кожата си веднъж или два пъти седмично, за да премахнете мъртвите кожни клетки. А ако кожата ви е особено суха или раздразнена, посетите дерматолог. Дерматологът може да предпише по-мощен овлажнител или да препоръча друг вид лечение, за да облекчи симптомите ви. Освен овлажнител, SPF е много, много важна част от вашата рутинна грижа за кожата. Не излизайте без нанесена слънцезащита. Никога. 

Топлинен обрив

Обривите са друг често срещан кожен проблем през лятото. Топлинният обрив, известен също като милиария, е вид обрив, който се появява, когато потните жлези се запушат. Това може да се случи при горещо, влажно време или след прекарване на известно време в сауна или парна баня. Симптомите на топлинен обрив включват малки червени подутини по кожата, сърбеж и дискомфорт.

Ако имате топлинен обрив, опитайте да приложите хладен компрес върху засегнатата област. Добре е да облечете свободно, дишащо облекло, за да намалите дразненето. Ако обривът е тежък, може да се наложи да посетите лекар за лечение.

Ухапвания от буболечки

Ухапванията от буболечки са друг летен кожен проблем, който е дразнещ и неудобен. Ако бъдете ухапани от комар, кърлеж или друго насекомо, може да почувствате сърбеж, подуване и зачервяване. За да облекчите симптомите, поставете хладен компрес върху ухапванията или вземете антихистамин без рецепта. Ако сте алергични към ухапвания от насекоми или ако ухапванията са особено досадни, посетите лекар. Алергологът може да ви осигури лекарства, които да помогнат за облекчаване на симптомите. 

Също така, тук ефективен метод е LED-светлинната терапия – тя не само може да намали признаците на стареене и видимо да съживи кожата, но и помогна при обриви и досадни ухапвания от насекоми, които се случват по-често през летните дни. UFO 2™ на FOREO е оборудван с пълен спектър от LED светлини, но тази, за която се знае, че е магическа при ухапвания от комари и други насекоми, е червената LED светлина. Това е само една от причините UFO 2™ да е абсолютно задължителен за това лято. Друга е, че криотерапията, която доскоро бе налична само в дерма клиниките, също е сред функционалностите на UFO 2™, като тя минимизира бръчките и допринася за по-млада и стегната кожа.

Копривна треска от слънчева алергия

Уртикария от слънчева алергия е друг често срещан кожен проблем през лятото. Слънчевата алергия е състояние, при което имунната система на организма реагира на слънчева светлина. Симптомите на слънчева алергия включват сърбеж, зачервяване и изпъкнали подутини по кожата. Ако имате слънчева алергия, трябва да избягвате излагането на слънчева светлина и да носите защитно облекло, когато сте на открито. Можете също да опитате да приложите хладен компрес върху засегнатата област или да вземете антихистамин за облекчаване на симптомите. Ако обривът е тежък, може да се наложи да посетите лекар за лечение.

Как да предотвратим летните кожни проблеми?

Ето няколко допълнителни съвети и трикове как да предотвратите летните кожни проблеми:

  • вместо да носите тесни дрехи, носете слънцезащитни дрехи

  • перете веднага потните дрехи

  • избягвайте пряката слънчева светлина

  • пийте много вода

  • избягвайте горещите вани 

  • избягвайте твърде дълго излагане на климатик

  • не забравяйте, че ако имате продължителен или по-сериозен проблем с кожата, трябва да посетите дерматолог за лечение. 

  • и, разбира се, винаги използвайте слънцезащитни продукти, за да защитите кожата си от вредните слънчеви лъчи! 

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay