Антоанет Попова: В днешно време имаме нужда да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме

Антоанет Попова: В днешно време имаме нужда да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме

Днес ще ви отведем в света на YouTube. Ще ви срещнем с едно момиче, което с вдъхновение, желание и много талант прави това място удобно, леко и полезно, с усещането все едно си вкъщи и разговаряш с приятел на по чаша кафе. Какво крие този свят, какви са препятствията, откъде черпи вдъхновение и какво подготвя, ще разберете ако продължите да четете.

Здравей, Тони! Радваме се, че така радушно прие нашата покана за разговор! Разкажи ни как започна всичко и кога реши да се впуснеш в света на YouTube? Знаеше ли още в началото, че ще се занимаваш с това или просто реши да опиташ?

Здравейте! Благодарна съм за възможността и поканата да си поговорим. Започнах да публикувам видеа в YouTube преди малко повече от шест години, когато още бях студентка в университет. Тогава живеех във Виена и може би това беше начин да поддържам връзката с родината си, като създавам съдържание именно на български език. Започнах спонтанно без много планиране, и ако трябва да съм честна никога не съм предполагала, че това един ден ще се превърне в постоянната ми работа.

Нещо, което печели симпатиите на всички хора, които те гледат е, че си много естествена и истинска във всяко твое видео. Разкажи ни обаче малко повече за теб. Каква е Антоанет в живота? 

Тя е това, което зрителите виждат на екрана, може би с изключение на неминуемите моменти на лошо настроение, умора или гняв. Дори и тези чисто човешки и нормални емоции обаче смея да кажа, че съм споделяла с последователите ми и продължавам да не крия. 

Може би в живота зад обектива съм една идея по-стеснителна и срамежлива, от колкото изглеждам във видеата си. Отнема ми време да допусна хората до себе си и не споделям много дори и с близки приятели. 

Антоанет Попова: В днешно време имаме нужда да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме

 Ти си много старателна и креативна, кажи ни от къде и как черпиш вдъхновение за всяко твое видео? 

Обичам това, което правя. Наслаждавам се на всяка част процеса по създаването на едно видео. От това да размишлявам с дни над някоя идея, до часовете пред компютъра прекарани в монтаж. По време на самия процес вдъхновението само идва, а ако спре то значи имам нужда от почивка. Оттеглям ли се от работния процес дори и за няколко часа идеите ми обикновено започват отново сами да валят. 

Всеки творец има моменти, в които губи това вдъхновение. Случвало ли се е и при теб и какво правиш тогава?

Случвало се е и то не веднъж. По-скоро съм се сблъсквала с прекалената умора, която в повечето случаи причинява и загубата ми да вдъхновение. Начина, по който се справям е именно да си взема кратка почивка, да дам една крачка назад. Прекарвам време с близки и приятели, и най-вече обръщам повече внимание на себе си. Така имам възможността да се завърна с повече енергия, харизма и иновативност. 

Каква според теб е твоята тайна за успех? Имаш над 130 000 абонати само в YouTube. Те споделят, че те приемат като приятел и държат наистина на мнението ти. Трудно ли се печели доверие и как успяваш да създадеш това пространство на разбиране, топлина и уют?

Винаги ще бъда адски благодарна, на хората, които ме следват от години или от съвсем скоро. А фактът, че ми гласуват такова голямо доверие и ме наричат приятел, за мен значи, че правя нещо правилно. През годините разбрах, че това "нещо" е да остана вярна на себе си. Хората ценят искреността, дори и да не са съгласни с мен по дадена тема, то със сигурност поне уважават смелостта да изразиш себе си без страх. Имаме нужда от повече хора, които не следват модата и "трендовете", не крият чувствата и трудностите в живота си, а ги споделят с другите, за да се учат и подкрепят един от друг. 

В канала ти споделяш не само бюти съвети и трикове, рецепти и влогове, но допускаш хората много близо до себе си като им споделяш как минаваш през наистина трудните моменти в живота си. Как събра смелост да говориш за тях? Какво мислят твоите последователи, помага ли им това да знаят, че и някой друг преминава през същото нещо?

За мен главната цел и смисъла на видеата ми ще е винаги те да са от ползва било то дори и само на един човек. Дали ще споделя за козметичен продукт, проблемите ми с депресията, любима рецепта или спонтанен аборт за мен няма значение. В моите очи всички теми са еднакво значими и могат да са от полза на някой, а това е най-важното. Споделяйки за тях, постоянно откривам колко много хора всъщност са преминали или сега се преминават с нещо подобно, ако не и същото. Благодарна съм, че както аз споделям с тях, така и те споделят с мен. Както вече споменах смятам, че в днешно време имаме нужда точно от това, да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме. 

Как се справяш с хейта и негативните коментари? Имало ли е моменти, в които ти е идвало да се откажеш?

Да се откажа - никога. Признавам си обаче, че понякога ми идва в повече и смятам, че това е абсолютно нормално. В много от случаите си личи, че хейт коментарите идват от хора, чиято единствена цел е да изразят своето собствено нещастие и недоволство от живота. Те не гледат с цел удоволствие, а с цел да издребнеят и очернят нещо, с единствената цел да разнообразят своето явно скучно ежедневие. Влизала съм в спорове, и понякога и до ден днешен влизам в такива, но за жалост техния край винаги е един и същ. Не можеш да спечелиш битка срещу някой, който води борба срещу самия себе си.

Антоанет Попова: В днешно време имаме нужда да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме

Какъв е животът на влогъра? Ти си оператор, монтажист, фотограф, дигитален мениджър и още доста неща в едно. Какво казваш на тези, които сякаш не виждаш целия този труд и мислят, че това не е работа?

Наскоро засегнах именно тази тема в едно от видеата си. За щастие огромен процент от хората разбират, че всяка работа заслужава уважение и изисква усилия и труд, но ги има и тези 10%, които просто не могат да възприемат времето, в което живеем. Отдавна вече не е нужно да работиш в офис, за си успешен, както и не се измерва в местоположението на работното ти място. Само аз и най-близките хора в обкръжението ми знаят какъв огромен обем от работа и отговорности седи зад на пръв поглед "лесната" ми професия. Не трябва обаче да е нужно да виждаме как някой работи със собствените си очи, за уважим труда му. Както са казали хората "Няма срамна работа" така и след време ще се научим, че няма и лесна работа и всичко идва със своята цена. 

 Какви са плюсовете и минусите на онлайн пространството? 

Плюсовете определено са повече, но както с всичко останало има и негативи. Онлайн пространството няма реални граници. Имаш възможност за комуникация с хора от цял свят, както и имаш възможност да създадеш нещо свое, което всички да видят. С това обаче идват и негативите, а именно колкото повече хора, толкова повече мнения и сблъсъци на интереси.

Преди около година ти предприе доста сериозна промяна в живота си, като реши да живееш по-екосъобразно. Как и защо реши да го направиш? Опасяваше ли се от негативна реакция?

Бях на ясно, че това няма да се приеме от всичко, но останах приятно изненадата от факта, че повече хора не просто приеха промяната, а и я подкрепяха с две ръце. Смятам, че през всички тези шест години онлайн, буквално пораснах пред очите на аудиторията си в YouTube. С израстването си промених и много от разбиранията и възгледите си за живота, като постоянно си задавам въпроси. Един от, който е "Какъв пример давам на хората, които ме гледат?". Осъзнах, че с много от видеата си неволно съм промотирала консуматорство на всякакъв вид услуги и продукти. Връщайки се назад към стари видеа, сметнах, че е нужно да започна да променям посоката на съдържанието, което създавам, за да съм чиста пред себе си, а и пред хората които ме следят.  

 Какво смяташ, че трябва да притежава един създател на съдържание, за да успява да задържи вниманието, интереса и доверието на хората?

Автентичност и желание да създава. Да слуша аудиторията си, но и да държи на себе си и това, което е. Не можеш да угодиш на всички, но можеш да се опиташ да останеш верен на себе си.

Колко е важна за теб обратната връзка на твоите последователи? Консултираш ли се с тях по въпроси, свързани с канала?

Винаги. Освен това видеата ми да са полезни, те трябва да са и интересни. Не винаги обаче това, което е интересно за мен е от интерес и на последователите ми. Затова и често провеждам анкети, чета всички коментар и съобщения и се опитвам максимално да се променям и поправям, когато съм сгрешила.

Антоанет Попова: В днешно време имаме нужда да се разкриваме един пред друг и да се подкрепяме

Наближава края на годината. Каква равносметка ще направиш за изминалата 2021? 

За мен 2021 определено беше една от най-емоционалните години в живота ми, изпълнена с много трудности, успехи и големи промени. Благодарна съм за това, което имам и за всичко, което научих от тази година.

Всяка година правиш промени в канала. Предстои ли и следващата година нещо различно? Издай ни малко какво предстои за теб и съответно за всички, които те гледат?

Не планирам големи промени или смени на посоката на канала си. За момента съм доволна от това, което правя и мисля само да го надграждам и опитам да подобря през 2022-ра.

А сега няколко бързи бюти въпроса:

Без кои грим продукти не можеш?
 

Не мога без хубава спирала и молив за вежди. 

Кой е любимия ти бюти трик, рутина? 

Обичам да си създавам сама нови нюанси червило, използвайки сенки за очи.
 

Бяла или декоративна козметика харесваш повече?
 

Определено декоративната.
 

Как избираш с кои брандове да си партнираш?
 

Задавам си следните въпроси: Бих ли го използвала аз? Бих ли го препоръчала на най-близката си приятелка? 

Време за вдъхновение! За финал бихме искали да те помолим да отправиш пожелание или да напишеш нещо, което ще вдъхнови нашите читатели.

Не знам дали би ги вдъхновило, но определено е нещо, което често си повтарям и винаги ме успокоява – Всяко нещо си има своето време и място.

***

 

 

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay