Джоан Роулинг разкрива „тъмната страна“ от вълшебния свят на Хари Потър

Три кратки развлекателни разказа ще допълват историята за Хари Потър

Джоан Роулинг разкрива „тъмната страна“ от вълшебния свят на Хари Потър

Писателката Джоан Роулинг, която се прослави с книгите за Хари Потър, ще пусне три сборника от кратки истории за света на вълшебниците, съобщи списание "Тайм".

Новите книги ще бъдат в електронен формат. Общото им заглавие е "Pottermore Presents". Това ще бъдат кратки развлекателни разкази, които ще допълнят серията от книги за Хари Потър, сподели пред списанието Сюзан Джуравикс, директорката на компанията Pottermore. Тя пък е световния разпространител на електронната версия на книгите за Хари Потър.

Сборниците "Власт, политика и досадни полтъргайсти" ("Power, Politics And Pesky Poltergeists"), "Героизъм, трудности и опасни хобита" ("Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies") и "Хогуъртс: непълно и ненадеждно ръководство" ("Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide") ще бъдат представени на публиката на 6 септември 2016 година. Цената на всяка от книгите ще е около три евро.

Според информация на изданието в новите разкази Роулинг ще запознае читателите с "тъмната страна" от вълшебния сят на Хари Потър.

Източник: ТААС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay