Джоан Роулинг разширява магическите проявления на пространството около Хари Потър

Писателката Джоан Роулинг обяви, че филмовата поредица „Фантастични животни и къде да ги намерим” ще има пет, вместо три части.

Джоан Роулинг разширява магическите проявления на пространството около Хари Потър

Киноисторията е направенa по едноименната книга (Fantastic Beasts and Where to Find Them). "Мога да потвърдя, че ще бъдат заснети пет филма. В момента правя последните щрихи във втората част”, обяви в "Туитър” жената, която се прослави с книгите за малкия магьосник Хари Потър.

"Когато се запознаете с истинския размах на историята, ще разберете, че просто е невъзможно да се събере всичко в един филм”, обясни създателката на Хари Потър.

Първият филм от поредицата ще бъде пуснат на масовия екран по света на 18 ноември.

Снимките за първата серия от новата поредица започнаха през август 2015 година под режисурата на Дейвид Йетс, който снима последните четири ленти за Хари Потър. Главната роля играе англичанинът Едуард Джон Дейвид Редмейн, известен повече като Еди Редмейн и притежател на "Оскар” за "Теория на всичко”.

Героят му описва фантастичните създания, с които се среща в нещо като учебник за магьосници. Сценарият е на Роулинг.

"Фантастични животни и къде да ги намерим” е написана от Дж. К. Роулинг през 2001 г. Тя е за магическите създания в света на Хари Потър и е копие на учебника на Хари Потър, споменат в първата част "Хари Потър и Философският камък”.

В интервю от 2001 с Scholastic, Роулинг заявява, че е избрала предмета за магически създания, защото е забавна тема, за която вече е разработила доста информация. Името на Роулинг не е на корицата. Книгата е под псевдонима Нют Скамандър.

През лятото стана известно, че Роулинг пуска и три сборника от кратки истории за света на вълшебниците. Общото им заглавие е Pottermore Presents. Това са кратки развлекателни разкази, които ще допълнят серията от книги за Хари Потър.

Сборниците "Власт, политика и досадни полтъргайсти" (Power, Politics And Pesky Poltergeists), "Героизъм, трудности и опасни хобита" (Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies) и "Хогуъртс: непълно и ненадеждно ръководство" (Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide) бяха прадставени в началото на септември.

В новите разкази Роулинг запознава читателите с "тъмната страна" от вълшебния сят на Хари Потър, който придобива все повече литературно-кинематографични и финансови измерения.

Така например новата книга, излязла с твърди корици и съдържаща действителния сценарий на постановката "Хари Потър и прокълнатото дете", за три дни бе продадена в близо 700 хиляди екземпляра по-рано през годината.

Въпреки че Джоан Роулинг вече заяви, че това е финалната част от поредицата за "Хари Потър", тя вероятно се е замислила след огромния успех на наскоро излязлата й книга, определена за най-продаваната на десетилетието.

Специалният тираж на сценария излезе на пазара на 31 юли, с цена 20 паунда. Това издание ще бъде заменено с окончателно издание, което ще бъде публикувано в началото на 2017 г. То ще включва последните сценични насоки, анотации и друго допълнително съдържание, което да предизвика феновете, така че книгата да осъществи отново огромни продажби.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay