Книга проследява историята на Земята от Големия взрив до началото на космическата одисея на човечеството

Красивото издание на „МАЛКА книга за ГОЛЯМАТА история” от Иън Крофтън и Джереми Блек обобщава историята на живота, вселената и всичко останало.

Книга проследява историята на Земята от Големия взрив до началото на космическата одисея на човечеството

През юли 2021 г. светът стана свидетел на първия туристически космически полет – мисия, която сякаш дава началото на "достъпния" космически туризъм и на напълно нов етап от развитието на цивилизацията ни.

Как обаче човечеството е стигнало дотук и познаваме ли достатъчно добре историята на планетата ни?

Красивото издание на  "МАЛКА книга за ГОЛЯМАТА история” от изтъкнатите учени Иън Крофтън и Джереми Блек разказва вдъхновяващата история на Земята, живота и вселената, като представя ключовите факти и идеи от астрономията, физиката, биологията и политиката, променили света.

Книга проследява историята на Земята от Големия взрив до началото на космическата одисея на човечеството

В тази своеобразна енциклопедия читателите ще открият на достъпен и увлекателен език отговори на въпросите как се е появила Вселената, как са се образували звез­дите и планетите, защо на нашата планета има точните условия за появата на живот, както и как действат живите същества, как са еволюирали и как накрая всичко това води до нас – съвременните хора.

В 272 страници авторите обхващат различни ас­пекти от човешката история – от раждането на древните империи, през Ренесанса и Просвещението, възходът на национализма и нациите, възхода на Запада, Студената война и екологичните кризи, пред които сме изправени днес по пътя на техническия възход.

Този мащабен разказ позволява да се хвърли много различна светлина върху хилядолетията назад и помага да преосмислим и всичко случило се досега, и нашето настояще и бъдеще. 

"МАЛКА книга за ГОЛЯМАТА история” е красива и кратка енциклопедия, в която светът се разгръща пред очите ни със своите малки и големи революции, възходи и падения, съпътствали линията на човешкото време. И напомня, че човешкият живот е само мъничка частица от необятните пътища на Вселената.

Иън Крофтън е бивш главен редактор на енциклопедията "Гинес", автор е на множество книги, сред които издадените у нас "Науката без досадните подробности", "Изчезналите" и "Големите идеи накратко. 200 концепции, променили света".

Джереми Блек е водещ британски историк, добре познат у нас с мащабния си труд "Военното дело 1660 – 1975", както и с "Войната. Кратка история" и "История на Британските острови".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay