Рубенсовите форми срещу съвременното "секси"

Ако повече хора днес гледаха на женската красота така, както го е правел Рубенс, светът щеше да е едно доста по-щастливо и уютно място

Рубенсовите форми срещу съвременното "секси"

Често ми се случва да си мисля, че ако повече хора днес гледаха на женската красота така, както го е правел Рубенс, например, светът щеше да е едно доста по-щастливо и уютно място.

А какво ли би се случило, ако съвременните виждания за секси се споделяха от великите майстори на четката на онова време? Това последното никога не съм си го помислял, но явно е минало през ума на италианската художничка Анна Утопия Джордано преди да се захване с проекта Venus.

Той е... как да ви кажа... един доста успешен опит за обезобразяване на някои от най-изящните картини на Венера в унисон с модерното разбиране за това как трябва да изглежда хубавата жена. Големи гърди, кръстчета на оса и въобще - едно цялостно преразпределение на плътта според това, което сме свикнали да ни се рекламира като готино, секси и визуално стимулиращо.

Рубенсовите форми срещу съвременното "секси"
Въпреки това целта на авторката е благородна. Чрез своя актуален "прочит" на класическите изображения на богинята на красотата, тя иска да постави редица въпроси във връзка с естетическите стандарти на обществото и неговата свръхобсесия с почти невъзможните от анатомична гледна точка фигури.

Днес повече от всякога ставаме жертва на идеали, които не са здравословни нито от емоционална, нито от физиологична гледна точка. Особено в страните от първия свят, където повечето хора не се чудят дали ще има какво да сложат тази вечер на масата, стремежът към вписване в определен шаблон за "отличен" външен вид е проблем, чиято величина тепърва ще осъзнаваме все повече и повече.

Рубенсовите форми срещу съвременното "секси"
И ако това да приведем няколко картини в добра форма е въпрос на малко умения за боравене със софтуер за графична обработка, борбата за съвършеното тяло коства на много от нас неимоверен и в повечето случаи напълно излишен психически и физически стрес.

Разгледайте всички картини "преди" и "след" при нашите колеги от Fitwell.bg и се уверете сами, че понякога не само, че не си заслужава усилията, а и си е направо противопоказано.

Рубенсовите форми срещу съвременното "секси"

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 29.11.2013|18:01
Не са толкова лоши , нормални са.
6
Не е посочен 29.11.2013|16:50
Когато пропорциите не са нарушени всъщност гледката не е чак толкова дразнеща и неестетична.
5
Не е посочен 29.11.2013|15:31
От днешна гледна точка са по-приятни за окото и изглеждат доста по-добре.
4
Не е посочен 29.11.2013|15:16
Явно Рубенс ги е обичал закръглени .
3
Не е посочен 29.11.2013|15:06
Хаха, и това се сетиха да направят .
2
Не е посочен 29.11.2013|14:52
а тя дори моделът.. новият изглежда дебел..
1
Не е посочен 29.11.2013|14:45
така е, момата от време "оно" сега щеше да е размер х-сайз ;ЗР
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay