Седмицата на модата в Париж: интересните колекции за есен-зима 2011

Какво се случи по време на парижката Haute couture седмица

Кристиан Диор
Кристиан Диор

През изминалите дни във френската столица се проведе haute couture седмицата, представяща новите предложения за есен-зима 2011г, както на велики модни бранове, така и на млади дизайнери.

 

Много интересни и нови неща се случиха на подиумите в Париж. Хладните дни определено са задействали въображението на модните гурута, в което можем да се уверим, наблюдавайки колекциите им.

 

Модна къща "Кристиан Диор" се превърна в първата марка в света на модната индустрия, която представя колекция висша мода без да назове име на дизайнер. Всъщност това е и първата колекция на Диор, зад която по никакъв начин не стои името на британския дизайнер Джон Галиано, който през април бе уволнен от модната къща. Все още не е известно дали продажбите на Диор са намалели след скандала, а по темата собствениците на бранда споделят, че са си изградили име на модна марка - великан, чиято репутация ще задържи верните клиенти.

 

Жан Пол Готие отново се превърна в едно от най-обсъжданите имена, впечатлявайки модните специалисти. Неговите идеи включваха много цвят и птичи пера, събрани в едно. Вниманието на присъстващите грабна уникалната рокля с бюстие, украсено с пера от папагал.

 

Вечното черно доминира в предложенията на Армани, превъплъщаващо се в присъщите за марката елегантни и женствени форми. Италианският гуру отново е подходил със сдържана изисканост и забележителен минимализъм. Неговото ревю Hommage to Japan /"С почит към Япония"/ беше, както заглавието подсказва, наистина в чест на страната на изгряващото слънце. Представените модели са изработени от японска коприна, а кройките наподобяват много на силуетите на традиционните кимона.

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.07.2011|15:55
Моделите представени в галерията са наистина впечатляващи и много интересни. Не мисля, че Диор ще претърпят големи загуби след скандала с Джон Галиано, тъй като не той е човека който през цялото е крепял компанията. Този скандал по-скоро ще помогне на марката, тъй като те веднага реагираха и го уволниха. Пожелавам им успех, защото новата им колекция е както винаги зашеметяваща! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay