Ботокс терапия за коса- всичко, което трябва да знаете

Ботокс терапия за коса- всичко, което трябва да знаете
unsplash

Ботокс терапията за коса е процедура, която прави косата лъскава и блестяща, без да се изискват особено много усилия. Всичко, което трябва да направите, е да се отпуснете във фризьорския стол и да се насладите на процедурата. 

Не се притеснявайте, името на терапията е леко подвеждащо, не се използват никакви игли, а продуктите, необходими за тази процедура не съдържат ботулинов токсин. Името идва от начина, по който продуктът работи – като "пълнител" за отделните влакна на косъмчетата. Накъсаните краища се запечатват и това придава на косата плътност и блясък. 

Все пак, както при всяка друга процедура, добре е да се запознаете по-детайлно с ботокс терапията за коса, за да решите дали е подходяща за вас или не. 

Ботокс терапия за коса- всичко, което трябва да знаете unsplash

Какво представлява тази терапия?

Продуктът, които се използва, представлява комбинация от витамин В5, витамин Е, колагенов комплекс, антиоксиданти и други съставки, в зависимост от конкретния продукт. Тези съставки подхранват косата, борейки се със свободните радикали, като се справят също с цъфналите краища и непокорната коса. Колагенът помага за по-нататъшно възстановяване на косата, а маслата помагат за омекотяване и запечатване на кутикулата на косъма.

В зависимост от текстурата на косата и желания резултат, ботоксът за коса се оставя върху косата от 20 минути до един час. 

След като дойде време продуктът да се изплакне, фризьорът използва специален шампоан и балсам за балансиране на pH-то на косата. След това косата се изсушава със сешоар и се минава с преса за изправяне. След процедурата косата не бива да се мокри поне 24 часа. Най-добри резултати се получават, ако косата не се мие в следващите 72 часа. 

Какви са ползите?

След терапията ще имате по-гладка, по-плътна коса и по-малко цъфтящи краища. Този ефект ще изчезне след 2-4 месеца, в зависимост от вида на косата ви. 

За кои типове коса е подходяща тази терапия?

Тъй като в ботокса за коса не се използват агресивни химикали, тази терапия е подходяща за всеки тип коса, независимо дали е естествена, боядисана или третирана с химикали. Действа особено възстановяващо за тези с изтъняла и увредена коса.

Ботокс терапия за коса- всичко, което трябва да знаете unsplash

Колко често трябва да се прави?

Обикновено ефектът от терапията се забелязва около 3 месеца. За да удължите този период, добре е да миете косата с нежен шампоан, без сулфати и парабени. Измиването на косата не бива да бъде повече от 2 или 3 пъти седмично. Добре е също да спите на копринена калъфка, вместо върху памучна. 

Макар че процедурата е напълно безвредна, не е хубаво да прекалявате. Минималният период между две такива терапии трябва да бъде поне 2 месеца. 

Каква е разликата между ботокс за коса и кератинова терапия?

Често хората бъркват двата вида терапия, тъй като резултатите са сходни. Основната разлика е, че в продуктите, които се използват за кератинова терапия обикновено има химикали, докато продуктите, които се използват за ботокса са с по-чист и натурален състав. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay