Кои традиции ще спазят Принц Уилям и Кейт в деня на сватбата

Традициите на кралската сватба

Кои традиции ще спазят Принц Уилям и Кейт в деня на сватбата

Остават броени дни до най-грандиозно светско събитие на годината – сватбата на принц Уилям и неговата годеница Кейт Мидълтън.

 

Британското кралско семейство спазва строг дворцов протокол, когато става дума за сватбени церемонии, който се е запазил непроменен векове наред.

 

Но ще спази ли всички традиции младата и независима Кейт? От кои от тях ще се откаже бъдещата принцеса? Това са въпросите, които вълнуват всички, само няколко дни преди голямата кралска сватба.

 

Списание People се опита да даде отговор на този въпрос, като посочи някои от основните традиции свързани с една кралска сватба.

Сватбена традиция № 1: Халката

Кралицата Майка се е омъжила с пръстен, изработен от уелско злато, всички, които са влизали в кралското семейство след нея са носили същите халки. Със сигурност, Кейт няма да изневери на тази традиция.

 

Сватбена традиция № 2: Сватбеният букет

Най-вероятно Кейт ще спази и тази традиция и в сватбения си ден ще носи букет от мирта, която е символ на кралското семейство.

Традиция е също след сватбата булката да остави букета си на гроба на Незнайния войн от Първата световна война, погребан в катедралния храм.

Неомъжените дами, които очакват да хванат булчинския букет на Кейт Мидълтън след венчавката й в Уестминстърското абатство, със сигурност ще останат разочаровани, пише същевременно лондонският в. "Дейли телеграф".

Кейт Мидълтън ще последва традицията, установена от кралицата майка. След сватбата й през 1923 тя остави булчинския си букет на същия гроб в памет на брат си, загинал в световния конфликт през 1915 година.

Кейт Мидълтън ще бъде с булчинския си букет и на официалните сватбени снимки, след което цветята ще бъдат положени на паметната плоча.

 

Сватбената традиция № 3: Сватбената торта

Традиция е сватбената торта да е плодова. Дори и Уилям и Кейт да не се спрат на плодова торта, тя най-вероятно ще присъства някъде в менюто.

 

Сватбена традиция № 4: Булчинската рокля

Традицията повелява булката да носи бяло в сватбения си ден. Този обичай всъщност води началото си именно от британското кралско семейство. През 1840 г. Кралица Виктория се омъжва в бяла рокля от коприна, оттогава бялата булчинска рокля става задължителна за кралските булки, и не само за тях.

 

Сватбена традиция №5: Къщата за медения месец

Традицията гласи след сватбата младото семейство да се нанесе в специално избран за тях апартамент. Но Уилям и Кейт със сигурност няма да последват този обичай. Те ще започнат живота си като съпруг и съпруга в Уелс, където Уилям служи.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay