Кой ще плати за сватбата на годината?

Кой ще плати за сватбата на годината?

Кралската сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън съвсем няма да остане в рамките на консервативната британска традиция. Това изключва също и приетото правило родителите на мъжа да поемат разходите по щастливото събитие.

Освен, че всички ще те трябва да се съобразят с изискванията на модерните младоженци, които отхвърлиха много от каноните на абатството, плащането също ще бъде поделено между двете фамилии. Кейт изрично е заявила, че иска нейните родители да участват. Майката и бащата на Мидълтън ще трябва да платят близо 100 000 паунда или около 113 000 евро за сватбата на дъщеря си.

И тъй като най-важното събитие на годината е само след десет дни, всичко вече е предвидено и по план - от сметката на г-н Мидълтън ще бъдат платени разходите за хотелските стаи, булчинската рокля, роклите за шаферките и меденият месец.

Само сметката за престоя на семейството на Кейт в хотел Goring, близо до Бъкингамския дворец, е над 20 000 паунда. Там ще бъдат гости освен родителите, и брата и сестрата на булката.

Семейство Мидълтън, които са натрупали солидни спестявания от бизнеса им "Party Pieces", са платили 30 000 паунда за роклята на дъщеря им и 20 000 за роклята на сестра ѝ Пипа, която е и нейна главна шаферка.

За едно от най-очакваните събития на годината, сватбата на Кейт и принц Уилям, двете семейства си разделят разходите, а правителството на Великобритания поема разноските по сигурността.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay