Софтуер за мобилни телефони изчислява шансовете за забременяване ин витро

Софтуер изчислява шансовете за ин витро

Софтуер за мобилни телефони изчислява шансовете за забременяване ин витро

Приложение за мобилни телефони може да определи какъв шанс има всяка жена за ин витро оплождане. Формулата е разработена от британски изследователи и според тях дава точна прогноза за потенциалния успех на процедурата, за да помогне на двойките да решат по-лесно и сигурно дали да опитат.

 

Формулата, освен възрастта на жената, отчита множество други фактори, като медицинска причина за безплодието, климат, брой години, през който двойката е опитвала да си направи дете, както и евентуални предишни бременности или аборти. Засега е на разположение само онлайн - на ivfpredict.com, но авторите обещават скоро да е достъпна за даунлоуд на iPhone на Apple и за мобилните апарати с операционна система Android.

 

Учените от университетите в Глазгоу и Бристол са анализирали в продължение на 4 години подробностите от над 144 хиляди цикъла на ин витро оплождане, за да създадат статистически модел, който може да предскаже шанса за раждане на живо дете с точност до 99%.

 

"Резултатът от това проучване е инструмент, който може да се използва за невероятно точни предсказания", категоричен е в изявлението си ръководителя на изследването Скот Нелсън от университета в Глазгоу.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay