Вегетарианска карбонара

Вегетарианска карбонара

Тази вегетарианска карбонара наподобява макарони със сирене, но е доста по-вкусна. Ето как да приготвите паста карбонара, подходяща за хора, които не ядат месо:

Необходими продукти:

450 гр. паста

2 яйца

110 грама настърган пармезан

2 с. л. зехтин

4 скилидки чесън

черен пипер

сол

1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Напълнете голяма тенджера с вода и я оставете да заври. Сварете пастата, според указанията на опаковката. Запазете около 125 мл от водата, в която сте варили пастата. 

Междувременно разбийте яйцата и пармезана в малка купа и оставете настрана. В тиган загрейте зехтина, след това добавете чесъна и гответе около 1 минута.

При пастата добавете сготвения чесън, сместа с яйцата и пармезана. Гответе, докато яйцата се сгъстят. Ако има нужда, добавете малко от водата, която сте запазили. Поръсете със сол и черен пипер. 

Преди да сервирате, поръсете с магданоз и още пармезан. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay