Тази проста лятна паста има всичко: чесън и патладжан, панко, сирене и много пресен босилек. Просто добавете любимата си паста и имате изключително вкусна вечеря!
Свикнали сте да белите патладжана преди готвене? Имаме добри новини – можете да оставите кожата за тази рецепта! Става крехък във фурната и има приятен вкус. Освен това кожата е пълна с антиоксиданти!
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
700 грама патладжан, нарязан на кубчета
1/2 ч. зехтин
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. риган
сол
черен пипер
щипка червен пипер
1/4 ч. пресен босилек
2 с.л. лимонов сок
1/3 ч. галета
250 грама сирене Фета
500 грама паста по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязания патладжан в тава, полейте със зехтин, поръсете с риган и добавете 2 скилидки чесън. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.
Печете около 40 минути, като разбърквате на всеки 10 минути, докато патладжанът омекне.
Междувременно направете останалата част: В средна купа комбинирайте галетата, останалата 1 супена лъжица зехтин и ¼ от натрошената Фета.
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата. Изцедете.
Когато патладжанът се сготви, комбинирайте с нарязания босилек, лимоновия сок и настърганите останали 2 скилидки чесън. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Прехвърлете сварената паста и останалата натрошена фета в съда за печене с патладжана и разбъркайте, за да се комбинират. Отгоре поръсете с панко сместа и запечете до златисто. Отгоре поръсете с босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |