Вкусни начини да поднесете оранжеви храни на децата си

Какво е питателно и вкусно? Оранжеви зеленчуци!

Вкусни начини да поднесете оранжеви храни на децата си

Ето как да ги поднесете на децата си:

Един от най-консумираните оранжеви плодове е мангото. То е отличен източник на витамин С и също така на фенолни съединения, които осигуряват структурата на антиоксидантите и спомагат за повишаване на имунната система на организма. Мангото също е добър източник на фибри, подпомага храносмилането.

Морковите, тиквичките и сладките картофи съдържат в себе си хранителни вещества като бета-каротин, витамин А и калий във всяка хапка. Тъй като тези зеленчуци са естествено сладки, те се харесват от малчуганите, които са под 1 годинка.

Средно изпечен сладък картоф има само 103 калории, 4 гр. Фибри и четири пъти повече от препоръчителния дневен прием на бета-каротин. Прясно изцеденият портокалов сок също е страхотен вариант. Той е и добър източник на фолиева киселина, която е жизненоважна за здравата бременност.

Използвайте ги като основа. След като бебето ви е опитало оранжеви зеленчукови пюрета, добавете към тях малко кимион, канела или риган, за да разчувствате небцето на детето. Или го комбинирайте с богато на желязо пюре от говеждо месо. Така ще поднесете на детето си бебешка версия на хамбургер с пържени картофки. Можете да добавите и лъжичка пюре от оранжева храна към пюре, което детето ви най-малко харесва. Това е интересен и успешен начин да накарате детето да прояде пюре от зелен боб, например.

Ако детето ви обича да яде пюрирани моркови и е готово да започне да хапва с ръце по-едро нарязана храна, предложете му нарязани на дълги парченца моркови, приготвени на пара, за да са достатъчно меки, за да може все пак то лесно да ги яде. Повечето деца са любопитни към храната си, така че със сигурност ще бъдат заинтересовани от оранжевото изкушение, което ще им поднесете.

Преминете отвъд границите. Червената леща е с високо съдържание на желязо и протеини. Оранжевите чушки могат да бъдат опечени и смесени с картофи или пасирано пилешко месо. Добавете лъжица пасирана тиква към зеленчуково пюре или овесена каша.

Оранжевите храни са вкусно допълнение към семейната трапеза. Дори когато детето ви вече е израснало бебешката храна, не спирайте да му сервирате тази здравословни храни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay