Италианската кухня е една от най-обичаните и освен вкусната паста, има и много десерти, които си заслужават да бъдат опитани. Днес ще ви предложим една изключително лесна рецепта за неаполитанска торта, която съчетава 3 вкуса.
Необходими продукти:
Спрей за готвене
1 кутия смес за торта
1 ч. вода
1/3 ч. (5 с. л.) разтопено масло
3 белтъка
2 с. л. ягодов сироп
1 ч. л. ванилия
1/4 ч. шоколадов сироп
За ганаша:
3/4 ч. сметана
1 1/2 ч. шоколад на копчета
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и напръскайте една тава със спрей за готвене.
В голяма купа, с помощта на миксер, разбъркайте сместа за торта, вода, масло и яйца.
Изсипете една трета от сместа в подготвената тава.
Разделете останалата смес на 2.
В едната част изсипете ягодовия сироп и може да добавите малко червена сладкарска боя.
Изсипете и тази смес в тавата, върху другата.
В останалата смес добавете ванилията и шоколадовия сироп и изсипете и нея в тавата.
Печете около 40 минути, като проверявате с клечка за зъби.
Оставете да се охлади в тавата за около 15 минути, след това я преместете върху решетка, за да се охлади напълно.
Междувременно направете ганаша.
Сложете сметаната в малка тенджера и я оставете да къкри. Изключете котлона и добавете шоколадовите копчета. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.
Изсипете ганаш върху охладената торта преди сервиране.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |