Време за промяна: научи се да играеш на г-жа Домакиня

Г-жа Домакиня

Работа, работа, работа... а нямаше ли и още нещо в живота ти? А да, семейство и приятели. Но как би могла да се сетиш, когато денят ти минава в мисли за тоновете задачи и явно толкова важната цел: да се харесаш на шефа.

 

Ново проучване на сайта за кариерно развитие CareerBuilder ни напомня в какви същества сме се превърнали. Говорим за работохолизма и показателите, че сме пристрастени към този опиат. Според изследването през 2010 година повече от 50% от американците са работили повече от 40 часа седмично.

 

Но макар денят в офиса да е привършил, то вкъщи домашната работа продължава. И то не домакинската, а тази, която не сме успели да свършим в работно време. Цели 1/3 от нас заместват времето със семейството си с време за работа.

 

Като един денонощен магазин, в който продавачи сме самите ние, стоката е работата, която извършваме, а купувач е шефът ни. А печалбите – е, макар часовете да се удължават, печалбата си е все същата. Вие сами решете дали наистина си струва. При изследването 12% от хората признават, че допълнителната работа води със себе си и допълнителни семейни проблеми.

 

Ако осъзнаваш, че можеш да определиш себе си под дефиницията "работохолик", то май е настъпило идеалното време за промени. През новата година се постарай:

 

  • Да отделяш толкова време на семейството и близките си, колкото на работата.

 

  • Да се научиш да не бъдеш идеална. Макар да звучи като ужасяващ етикет, е именно обратното.

 

  • Да говориш с колегите си по въпроса. Може би и те са в същото положение, но са намерили правилния балан.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay