Кой рисува по ел. таблата в София?

Сподели галерията:

През последните седмица-две емблематичната "артерия" на София, ул. "Граф Игнатиев", доби неочаквано жизнерадостен и артистичен вид. Електрическите табла от пл. "Гарибалди" до кръстовището с "Евлоги Георгиев" са изрисувани с красиви графити. И вероятно вече сте чули, че това не е работа на анонимни улични художници, промъкнали се със своите идеи и флакони под прикритието на нощта. Знаейки, че има голяма вероятност след това творбите им да бъдат заличени. В случая става въпрос за официална инициатива, организирана от ЧЕЗ България и Галерията за модерно изкуство с подкрепата на Столична община. Преди да започне "голямото рисуване", се е провел специален конкурс. Чрез него са били определени 12-те стрийт арт художници от различни краища на страната, които получават правото да покажат таланта си до познатите надписи "НЕ ПИПАЙ! ОПАСНО ЗА ЖИВОТА". Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и уютен вид на столицата. Като продължение на инициативата ще се организира и изложба, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.  

Сподели снимката:
1 от 21
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 23.10.2012|13:11
добре са се сетили от ЧЕЗ, едно смислено нещо и те да измислят. Графитите са много красиви!
3
Не е посочен 23.10.2012|10:11
много красиво са ги изрисували,нека обликът на София наистина да бъде като на една модерна европейска артистична столица!
2
Не е посочен 23.10.2012|09:41
Направо да продължат инициативата и в другите гладове, сивите ел табла са доста скучни и невзрачни, а имаме нужда от повече цвят в това сиво ежедневие.
1
Не е посочен 22.10.2012|16:20
Интересна инициатива, определено с малко повече цвят ел. таблата изглеждат в пъти по-добре и се вписват по-добре в градската среда, превръщайки се в своеобразна галерия на открито.
Специални оферти
Реклама от 3Bay