Приказно място в Ориента

Сподели галерията:

Малко снежнобяло село, застлано с калдъръмени улички и покрито с шарени покриви. Това е Алачати - приказното място, намиращо се на един час от Измир, но въпреки това отделено от врявата и впечатляващо със своето спокойствие.
Омайното селище предлага малки семейни къщи за отдих и местни ресторантчета, в които туристите могат да опитат блюда от националната кухня, свежи морски продукти, пресни сладкиши и ободряващо турско кафе.

Особено внимание заслужава големият съботен пазар, от който човек може да си купи почти всичко: хранителни продукти, изделия ръчна изработка, керамични съдове, картини на местни художници, антики, килими, бижута. Задължително трябва да се посетят и древните храмове и църкви, които "съжителстват" с множество джамии, дворци и исторически музеи.

Сподели снимката:
1 от 13
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 18.10.2012|15:45
Една разходка с любимият по тези улици ще ми дойде много добре . Имам нужда от нещо романтично :)
4
Не е посочен 18.10.2012|09:58
Това място се намира на Егейско море и наистина е едно прекрасно спокойно място, готино и красиво,но е малко.Наблизо също има и други места където представляват интерес за посещение - Илича, Чешме,,също много интересни!
3
Не е посочен 18.10.2012|09:49
какво невероятно местенце...първоначално само по снимката помислих,че ще става въпрос за Италия или Гърция,а а то било близо до Измир!с удоволствие бих хапнала в някое от китните ресторантчета...
2
Не е посочен 17.10.2012|14:37
Приказно местенце - толкова красиви, запазени старинни къщички, приветливи ресторантчета, тишина, спокойствие...
1
Не е посочен 17.10.2012|14:11
Много красиво място, а защо няма хора? Няма ли хора, които да щъкат насам-натам - няма и никакъв чар да видите...
Специални оферти
Реклама от 3Bay