"Българи от ново време" - за страната за Златките от репортера на Златките

Българи от ново време


Какво ще стане, ако светът наистина свърши през 2012 година? Каква следа ще остане от нас, българите, в безкрайната Вселената?

 

Един светски журналист - Светослав Пинтев, се е заел да поправи тази фундаментална грешка на битието, което уж определя съзнанието. Той описва чрез реални случки различни "Българи от ново време”. Започва от онези, които са се обединили в трогателна група във Фейсбук, призоваваща за масова оргия по повод същия този край на света, минава през българските царе, президенти, премиери, разни змейове и хали, които вилнеят през новия век, водени от вещи Кукловоди, та до редовите, но осенени от Бога българи.

 

През гледната си точка на репортер, който от сума ти петилетки гази и джапа в тинята на прехода, той прави дисекция  на властта, все едно е жаба, на секса, интернета, символите, секссимволите, както и на разни други, необяснени от БАН, безумни феномени.

 

В книгата му Ралица Балева скита в огледалния свят, Аня Пенчева лудее между Фройд, Ванга, Симеон Велики и Тато, а Зуека, освен че прави вълшебен театър, гони и едно прасенце. Страната на Златките и Патрашките, както и в реалността, е в епична битка със страната на овчарите, които сами градят църкви, Дедаловците, които си правят самолети, артистите, поетите, певците и създателите на филми.

 

"Българи от ново време" излезе на пазара в последните дни на декември - точно година преди стряскащата 2012-та година. Цената й е 12 лева, а издателството е "Сиела".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay