"Мари разхожда един сън" - откъс от романа "Дишащия хълм" на Бети Файон

Из "Дишащия хълм" на Бети Файон

"Мари разхожда един сън" - откъс от романа "Дишащия хълм" на Бети Файон

Днес Мари сънува г-н А. Може да си мислите, че да сънува г-н А. на Мари се е превърнало в професия. Обаче се лъжете. Сънищата, както и всички естествени неща, изобщо не питат кога да дойдат, а най-често трябва да ги пожелаеш, а после да забравиш, че си ги пожелал. Така поне прочете Мари в една книга за поръчки до Вселената, която й препоръча една нейна братовчедка.

Братовчедките са най-подходящи за препоръчване на такива неща, защото не са нито брат, нито сестра, нито баща, нито майка, а някак всички тези неща заедно, нещо като четка за зъби и четка за коса едновременно. Не че съществува такова нещо... С това Мари само искаше да каже, че можеха да ти препоръчат какво ли не...

И така, сънят беше толкова хубав, че Мари реши да отиде сама на ресторант — поръча си пъстърва, бяло вино и палачинка с боровинково сладко за десерт, а после даде бакшиш на помощника на келнера. Не на келнера, защото този много се престараваше. А Мари знаеше, че нищо истинско не идва по поръчка.

Няма да ви разкажа съня й. Само ще спомена, че беше щастлив. Като оставим настрана факта, че г-н А. беше дошъл на гости в къщата на Мари, при майката на Мари, седеше срещу нея и й приказваше нещо, и навярно нарочно, или поне така се струваше на Мари — беше седнал върху ходилата й и тя стоеше зад гърба му и не можеше да помръдне, ...но въпреки това беше мълчаливо щастлива.

Иди, че разбери такъв сън.

Но сънищата не са за разбиране. Най-многото което можете да направите за един сън е да го изведете на разходка. Както виждате, тъкмо този сън много се нуждаеше от разходка.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay