"Снимка на годината – България 2010" в Националната художествена галерия

След конкурс - изложба

"Снимка на годината – България 2010" в Националната художествена галерия

На 10 февруари, от 18.30 часа, в Националната художествена галерия на пл. "Ал. Батенберг" № 1, тържествено ще отвори врато дълогоочакваната изложба от конкурса "Снимка на годината – България 2010".
В деветото издание на националния фотоконкурс за фотографии, организиран от Canon Bulgaria, участваха 200 автора с над 1 900 творби.

 

Жури с председател Иво Хаджимишев и членове: Надежда Чипева, Максим Минчев, Георги Лозанов, Венета Захариева и Борис Данаилов подбра близо 140 творби, които ще бъдат подредени и изложени в Националната галерия 5 март.

 

Журито номинира за награда творби на Георги Кожухаров и Красимир Делчев в раздел Репортажна фотография, в раздел Художествена фотография - на Михаела Иванова, Милен Станков и Петър Крусев и за Фото есе – Цветомир Станивоев, Ангел Василев и Боряна Кацарова. Наградите ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата.

 

Националната художествена галерия и Canon Bulgaria организират фотоконкурса Снимка на годината, за да стимулират заниманието с фотография като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 04.12.2013|10:46
Това е чудесна инициатива. Хората трябва по-често да посещават такива събития.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay