Ах, тази бурлеска!

Sofia Burlesque Revue за четвърти път тази събота

Ах, тази бурлеска!

За българския зрител традициите на бурлеската все още са обвити в загадъчност, въпреки дългогодишната им история и периодичната популярност. Терминът съществува от 16 век. В началото на миналото столетие американският вариант на викторианското забавление изживява големия си възход. Оттогава насам звезди като Дита фон Тийз, която е професионална танцьорка на бурлеска и Кристина Агилера – изигра ролята на такава, периодично събуждат интереса към Театъра на сладострастието. 

На 19 ноември, в събота, той ще разтвори кадифени завеси на сцената на Sofia Live Club, в подлеза на НДК. Събитието се организира за четвърти път през последната година, по покана на DJ-ите от The Smugglers Collective. Момчетата очевидно си поставят за цел да запознаят и нашенци с прелъстителните и диаболични светове на бурлеската. Интересът към сексапилното винтидж шоу е голям. И има защо! Танцувайки, пъстрите изкусителки забавляват, иронизират и преподават уроци по съблазняване едновременно. 

Харизматичният джентълмен Benny Blue (Белгия) ще омагьосва с уменията си на певец, водещ и DJ. Той вече ни е познат от предишните издания на Sofia Burlesque Revue, както и някои от танцьорките. Французойката Lady Flo, например, е основна фигура на световната бурлеска сцена, стана любимка и на нашата скромна такава. Тя ще бъде придружена от цяла плеяда сексапилни звезди: "Жената Змия" и "Укротителката на львове" Janet Fiscietto (Италия); Mademoiselle O (Франция), която лесно кара зрителите да повтарят името й, еротизирайки до безкрайност; Dolly Lamour (Италия) пък ще ги отведе в лабиринтите на кукления си дом. 

Ако любопитството ви е възбудено и се осмелявате да го задоволите докрай – билети се предлагат в мрежата на Ticketstream.bg, магазините на Office 1 Superstore, TBI Credit, M-tel, На тъмно, Orange, Техномаркет, както и на място в Sofia Live Club.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay