Градски зимен уикенд

София може да бъде мечтана празнична дестинация

Градски зимен уикенд

Вече сме в най-празничния месец, а това със сигурност не е новина за вас. Подготовката за Коледа започва още в първите декемврийски дни, еуфорията продължава и след това. Новогодишната нощ също се нарежда сред най-важните събития в своеобразната ни парти-програма.

Дотук добре, но когато сме "заклещени" в града по празниците, често си мислим, че това е задължителен еквивалент на скука. Мечтаем си за фантастичен коледен шопинг в чужбина, каране на ски и сноуборд в популярни туристически дестинации или просто денонощен релакс в луксозен хотел.

За жалост, това не винаги е възможно. В реалността работим до Коледа, почиваме 2-3 дни и, освежени или не, се завръщаме обратно в офиса. Всъщност идеята не е толкова страшна, особено ако заменим отрицателната нагласа с положителна. Това пък, на свой ред, е лесно осъществимо.

София предлага разнообразни забавления, при това не само през декември, а целогодишно. Уикендите, в повечето случаи, са напълно свободни, така че без проблем можете да си подарите повече от едно приятно коледно преживяване.

Зимата идва на кънки, а в столицата има няколко места, на които можете да се отдадете на интересното занимание. Виртуозно фигурно пързаляне, хубава музика и много смях - това ви очаква на най-голямата ледена пързалка на Балканите, намираща се в езерото "Ариана". Такава обаче има и в Градската градина, и пред The Mall. Ако ви се "тренира" на закрито пък, то "Славия" е вашето място.

За пръв път в България бе открит Немски коледен базар. Той ще бъде в София до 24 декември, а дотогава имате време да се докоснете до немската култура, традиции, а и да похапнете харакерен за местната кухня сладкиш щолен.

Още един базар може да оползотвори уикенда ви, този път благотворителен. На 18 декември, между 11:00 и 18:00 часа в Концертната зала на Военния клуб ще се проведе "Ангелска ЧУДОтворителница". Всички приходи ще бъдат дарени за две каузи: в помощ на децата на загинали военнослужещи, както и за семействата, които очакват да им се сбъдне най-светлата мечта - да имат дете.

Ако обичате да се потапяте в непознати светове, да анализирате човешки съдби или просто да научавате нови неща, посредством литературата, то 30-тият Международен панаир на книгата е вашето място. НДК е своеобразното Книжно царство, което ще бъде на ваше разположение между 6 и 11 декември.

Задават се и интересни концерти, които може би също ще привлекат вниманието ви. На 10 декември гласове ще извисят Рут Колева с шведското дуо Amalia & Opolopo и Soulization. А само ден след това, на местна сцена стъпва Ал Бано, за да зарадва почитателите си с най-големите си хитове. "Felicita" на живо ще звучи само в НДК.

Свързваме Коледа с традиционните коледни филмчета, които, за добро или зло, се повтарят година след година по родните телевизии. Зарадвайте себе си и децата си с най-новите продукции, които току що "акустираха" в кината. "Тайните служби на Дядо Коледа" и втората част на "Весели крачета", при това на 3D, са нашите предложения за релаксиращ семеен уикенд. Очакваме и невероятно сладкото писанче от "Котаракът в чизми" да ни разнежи точно два дни преди Коледа.

Родните актьори също работят неуморно, така че, ако сте почитатели на театъра, имаме няколко постановки специално за вас. Програмите за месец декември вече са налични, а нашите идеи са няколко.

Вазовите "Хъшове" оживяват на сцената на Народния театър на 17 декември и ние, със сигурност, ще се постараем да не ги пропуснем. Отново там, но на 11 декември, Владо Карамазов ще се "прероди" в Дон Жуан, а надали има дама, която не желае да се наслади на тези два чудесни образа, слели се в едно цяло. Това, което ни грабна от театър "Българска армия" пък, е още една литературна творба, която ще бъде пресъздадена на сцената, а именно "Железният светилник", който ще се играе на 9-и и 20-и декември. В същия "дом на изкуството", на 10-и, 22-и и 30-и декември, познатите ни и любими актьори Стефка Янорова и Красимир Ранков ще ни заредят с положителни емоции, представяйки комедийния спектакъл "Сега или никога".

Сигурни сме, че списъкът "Забавления в София" може да се допълва. Важното е да откриете вашите места и начини, чрез които да си подарите един прекрасен празничен месец. Слагайте розовите очила и топлия шал, нищо чудно да се засечем на любимата ви дестинация!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay