Детски приказки за доброто участват в конкурс

Приказки за доброто през детските очи

Детски приказки за доброто участват в конкурс

Помните ли българския филм "Най-добрият човек, когото познавам!"? В него всичко се завъртя около тема за съчинение със същото заглавие, а изправени пред привидно простия въпрос, на пишещите им се наложи да си отговорят на редица сложни.


Въпреки че надали ще се намерят много ученици днес, които да са гледали филма, пред всички на възраст от 7 до 16 години, които имат литературни заложби, е поставен сходен казус.


"Моята приказка за доброто" е тема на национален литературен конкурс за деца и юноши.

Той се провежда в рамките на XIII Национален фестивал на детската книга в Сливен, от 9 до 11 май.


Кандидатите ще бъдат разделени в три възрастови групи: 7 - 10 години, 11 - 14 години, 15 - 16 години. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в специален сборник.


Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби, които трябва да са приказка, разказ или стихотворение. Задължително е те да бъдат създадени специално за конкурса. Това означава, че есета и съчинения от домашните задания в училище не могат да участват.

 

Изискването за обема на всяка творба е тя да не надхвърля пет страници. Ще бъдат оценявани творби представени само в печатен вид или изпратени на е-mail. Крайният срок за изпращане на творбите е 11 март.

 

Децата трябва да изпратят и три имена, възраст (навършени години), училище, домашен адрес, телефон и имейл за контакти на адрес:


8800 гр. Сливен

ул. "Никола Карев" № 1
Регионална библиотека "Сава Доброплодни"
за конкурса "Моята приказка за доброто"

е-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay