Грилована сьомга със салца от ананас

Грилована сьомга със салца от ананас

Ако искате вечеря, която крещи "Лято", тази рецепта ще ви допадне. Интересната комбинация на вкусове е много добра и ястието е супер вкусно. 

Ето как да приготвите грилована сьомга със салца от ананас:

Необходими продукти: 

сокът от 3 лайма

2 с.л. зехтин

1 с.л. мед

500 грама филе от сьомга

1 1/2 ч. нарязан ананас 

1/2 глава лук

сол и черен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Разбъркайте сока от лайм със зехтина и меда. 

Измийте филето от сьомга и го намажете отвсякъде с тази смес. 

Печете на скара около 5-6 минути от всяка страна.

Направете салцата: Комбинирайте нарязания ананас с нарязания на ситно лук, нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер.

Поръсете с още малко сок от лайм.

Сервирайте, като сложите сьомга, а отгоре я полеете със салцата. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay