Ако искате вечеря, която крещи "Лято", тази рецепта ще ви допадне. Интересната комбинация на вкусове е много добра и ястието е супер вкусно.
Ето как да приготвите грилована сьомга със салца от ананас:
Необходими продукти:
сокът от 3 лайма
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
500 грама филе от сьомга
1 1/2 ч. нарязан ананас
1/2 глава лук
сол и черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Разбъркайте сока от лайм със зехтина и меда.
Измийте филето от сьомга и го намажете отвсякъде с тази смес.
Печете на скара около 5-6 минути от всяка страна.
Направете салцата: Комбинирайте нарязания ананас с нарязания на ситно лук, нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер.
Поръсете с още малко сок от лайм.
Сервирайте, като сложите сьомга, а отгоре я полеете със салцата.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |