За грима, последните тенденции и често допусканите грешки с гримьорката Мира Стефанова

За грима, последните тенденции и често допусканите грешки с гримьорката Мира Стефанова

Гримът е неизменна част от живота на почти всяка жена. Много дами се доверяват на професионални гримьори, когато имат нужда от зашеметяваща визия за свой личен празник. Можем да приемем макиажът и като вид изкуство, което позволява на всяка жена да изрази себе си, създавайки нещо неповторимо върху лицето си.

Днес ще ви срещнем с Мира Стефанова - една млада дама, която ще ни отведе в света на красотата и грима, ще ни издаде най-новите тенденции и ще ни посъветва как да се справим с най-често допусканите грешки.

Здравей, Мира! Днес ще си поговорим за красотата и стремежа към нея, но първо ни разкажи как реши да станеш професионален гримьор. Кога направи първите си стъпки в тази посока?

Здравейте, първо искам да ви благодаря за поканата и за възможността да си поговорим! Решението ми да запиша и да изкарам курс по професионален грим се зароди в мен от ранна детска възраст. Винаги съм знаела, че искам да се занимавам с това и един ден от миналогодишната пандемия събрах смелост и пари, разбира се, и го направих!

За грима, последните тенденции и често допусканите грешки с гримьорката Мира Стефанова

Какво ни дава гримът - маска от света, самочувствие, хоби, професия?

Гримът на първо място, според мен, а и според много мои колеги, дава самочувствие. Разликата в това как една жена се държи след завършената си визия е огромна. В 90% от случаите дори самото ѝ поведение се променя драстично. На второ място идват и всички други плюсове и възможности, заради които кариерата на професионален гримьор става все по-примамлива. Повечето пъти всичко започва като хоби и прераства в нещо повече. По мое мнение гримът не бива да се използва като маска, а по скоро като средство за подчертаване на уникалните за всеки черти.

Ти самата в ежедневието си колко често използваш грим?

Истината е, че преди използвах много повече грим, тъй като в тийнейджърските си години открих и страстта си към него. Днес прикривам някоя пъпчица или попълвам веждите си набързо, просто нямам време и ако няма повод предпочитам да оставам колкото се може по-естествена. Това не значи, че при излизане вечер не отделям минимум час върху грим визията си, хаха.

В стремежа си да бъдем красиви, кои според теб са най-честите грешки, които ние дамите допускаме и как да ги избегнем?

Колкото и клиширано да звучи, най-голямата грешка, по мое мнение, е в прекаляването. В търсене на съвършенство понякога успяваме да преминем доста граници. Разбира се, тук не визирам само грима. Иска ми се да кажа на всички млади момичета и жени, че естественото винаги ще е на мода и че са прекрасни, дори изцяло неподправени. Бих дала дори непоискан съвет - прибягвайте до тежкия грим когато има повод, но за училище, университет или работа заложете на по-натурален ефект.

За грима, последните тенденции и често допусканите грешки с гримьорката Мира Стефанова

Кои са най-важните стъпки в перфектната грим визия?

Хидратация и подбор на правилните продукти, определено. В повечето големи магазини за козметика работят квалифицирани момичета и момчета, готови ще отговорят на въпроси и ще помогнат при избора. Не забравяйте, че поставяте това върху лицето си и качеството е на първо място.

Без кои грим продукти не можеш?

Фон дьо тен и фиксираща пудра, за мен това са най-великите продукти! Преди да си сложа миглопластика със сигурност в това число влизаше и спиралата. С тези три произведения на изкуството се постигат чудеса.

Коя е твоята по-голяма страст - бялата или цветната козметика?

Без дори да се замисля казвам цветната, когато се опитам да си създам рутина, свързана с бялата козметика, не ми се получава много, признавам си. Работя по въпроса, разбира се.

За грима, последните тенденции и често допусканите грешки с гримьорката Мира Стефанова

Какви продукти взимаш, когато пътуваш?

В несесера ми за път присъстват следните продукти: фон дьо тен, коректор, молив за вежди, мъничка палитра със сенки, неутрални цветове (просто за всеки случай), бронзант, фиксираща пудра и комплект четки за път. Всъщност, с изключение на четките, това е и несесерът ми с гримове за всеки ден.

Какви са новите тенденции в грима за този сезон?

Този сезон, може би, най-новата тенденция е нанасянето на очна линия във вътрешния ъгъл, определено се превърна в голям хит, но не забравяйте, че, ако разстоянието между очите е твърде малко, е по-добре да заложите на класиката, а именно във външния ъгъл. Разбира се, не е нужно да е само черна, пазарът предлага огромно разнообразие от цветове, с които ще прибавите съвсем нов чар на визията. Изключвайки това, матовите nude червила са все още на мода, plump up гланцовете, силен хайлайтър и не на последно място дръзките вежди, които дори измислиха как да ламинират!

Какво ще пожелаеш на Jenite?

Пожелавам на Jenite на първо място да са здрави и да се пазят, а след това една топла и уютна зима, прекарана с любимите хора и изпълнени с усмивки празници!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay