Перфектната форма на веждите за овално лице

Перфектната форма на веждите за овално лице

Веждите са рамката на лицето. Няма да разберете доколко те влияят на красотата ви, докато не ги обръснете или не ги преначертаете. Със сигурнст за всяка форма на лицето са подходящи различни стилове вежди. Някои хора имат остри черти, а други - кръгли, така че трябва да знаете как подчертаете правилно формата му. Овалното лице е едно от най-често срещаните лица и все пак не всяко е изградено по един и същ начин. Ако имате тази структура на лицето, вие принадлежите към същата група като знаменитости като Бела Хадид, Мили Боби Браун и Райън Гослинг.

Най-добрите стилове вежди за овални лица

Ако имате овално лице, последното нещо, което искате да направите, е да оформите вежди, които подчертават дължината на лицето ви. Целта е чертите ви да се балансират сами и можете да направите това само с няколко хитри движения на молива.

Експерт по веждите Нилам Холмс казва пред Glamour UK, че размерът на веждите ви трябва да е пропорционален на лицето ви. Те не трбва да са извити или високо разположени, тъй като това ще накара лицето да изглежда по-издължено. Овалните лица вървят най-добре с ниско разположени, широки и леко извити вежди. Идеята е да се създаде илюзията за ширина, а не да се добавя повече дължина. Важно в случая е да следвате естествената извивка на веждите си. По-дебелите вежди ще заемат повече място на лицето ви, което е напълно подходящо.

Започнете от извивката, която свързва носа с началото на веждата. Това оптически ще смали носа ви и ще балансира очите ви. Като държите четката от носа си през началото на веждата, ще получите точката на извивката, а от ръба до края на окото ще получите крайната точка на веждите. Попълнете леко веждите си като следвате естествените си извивки.

Увеличете максимално горната половина на лицето си

Друг чудесен начин е да накарата веждите ви да изпъкнат възмжно най-мсело, но без да прекалявате. Това ще привлече вниманието от дължината на лицето ви към върха, където са очите ви.

Можете да опитате да ламинирате веждите си, така че да бъдат разположени вертикално и да заемат повече пространство на челото, преди да ги запълните с цвят. Според Нилам Холмс цветът на веждите ви играе важна роля в рамкирането на лицето. За да изберете най-добрия цвят за вашите вежди, изберете такъв, който е с нюанс по-светъл от действителните ви вежди.

Можете да съчетаете този външен вид с дързък грим за очи. Дори и да клоните повече към нюд нюансите, пак можете да гримирате очите си така, че те да са в центъра на вниманието, а не формата на лицето ви. Като цяло имайте предвид, че най-добрите вежди показват лицето ви по на-добрия начин.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay