Двойките, които публикуват много за себе си в социалните мрежи, са несигурни

Двойките, които публикуват много за себе си в социалните мрежи, са несигурни

"Декларирането" на чувства към някого онлайн не е нещо необичайно в наши дни. Всеки път, когато отворим някоя от социалните мрежи се натъкваме на романтични снимки и послания, споделени от хора, които са "лудо влюбени". Но учените разкриха, че много двойки всъщност крият по-тъмна страна на своята перфектна връзка и това е нещо, за което трябва да помислим.

Прекаленото споделяне в социалните мрежи може да издава несигурност.

Има граница

Може да бъде напълно здравословно да споделяте от време на време романтичните си снимки. Например, предишни проучвания показват, че хората, които имат профилна снимка, на която са с половинката си, са по-доволни от връзката си и се чувстват по-близки. Но според други експерти има ограничение на това колко далеч може да стигне това.

В проучването "Можете ли да кажете, че съм във връзка? Привързаност и видимост на отношенията във Facebook” група учени предположиха, че тези, които се опитват да направят по-видими отношенията си, могат да се чувстват несигурни за чувствата на партньора си.

Тази идея се оказа вярна в хода на експеримент, в който участваха 108 двойки. Всеки човек попълва кратко онлайн проучване всяка вечер в продължение на 2 седмици. Те съобщават своите чувства и мисли за връзките, както и дейността си във Facebook, включително снимки, публикации, коментари и актуализации на състоянието. Според резултатите, в дни, когато участниците се чувстват по-несигурни, те публикуват повече информация, свързана с връзката си.

Други експерти потвърждават констатациите и добавят още нещо

Това заключение бе подкрепено и от експерта по връзки Ники Голдщайн. Според нея хората, които популяризират "връзката си онлайн, често се борят с несигурността или имат проблеми със своята половинка." Например, те търсят валидиране на отношенията си от другите и харесванията и коментарите могат да бъдат много важни за тях.

Но несигурността не е единственият проблем тук. Изследователи от университета Брунел също разкриха, че хората, които често уведомяват своите последователи в социалните мрежи за романтичните си партньори, може да имат ниска самооценка.

Според учените подобно поведение може да се обясни с желанието да се повиши самочувствието и да се опровергаят впечатленията на другите, че отношенията им се развиват зле. Те търсят валидация, за да покажат на себе си и на другите, че отношенията им са добре, като по този начин доказват, че те самите също са добре.

Проверете себе си, преди да публикувате информация в интернет

Разбира се, няма начин да се измери точно колко публикувате в интернет. Като цяло, независимо дали публикувате много или предпочитате да си мълчите относно романтичния си живот, най-важното е да си зададете един въпрос: Искате да го публикувате, защото това е наистина щастлив момент от живота ви или просто искате да подобрите имиджа си в социалните мрежи?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay