Дебют: „Гризачи“ - сборник с разкази от актьора Валери Йорданов

Дебют: „Гризачи“ - сборник с разкази от актьора Валери Йорданов

На 26 август излиза от печат сборникът "Гризачи". Автор на тези удивителни разкази от дядовци и внучета е талантливият български актьор Валери Йорданов, а корицата на изданието е дело на художника Стефан Касъров.

"Гризачи" (120 стр., цена: 16 лв.) съдържа кратки истории, разказани от дядовци и от внучета. Героите имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които авторът се е възхищавал като дете: сурови в изпитанията, но и раними, по мъжки смели, но мъдри, тъгуващи, обичащи... Чудаци. Светът е уловен през погледите на изстрадания опит и на детската чувствителност, свързващи се в пространство, където понятията "родов корен", "чест”, "достойнство” и "любов” са в основата на живота. Дядовци и внучета влизат в своеобразен романтичен диалог, чертаещ дълбинната, непрекъсната линия на съществуването.

Дебют: „Гризачи“ - сборник с разкази от актьора Валери Йорданов

Валери Йорданов е ХЪШ, актьор, сценарист, режисьор, познат на широката публика с десетки запомнящи се изяви в киното и на театралната сцена. През 2009 г. прави своя дебют като сценарист и режисьор в киното, заедно с Иван Владимиров, с филма "Кецове", селектиран в програмата на няколко престижни фестивала. Има множество отличия за превъплъщенията си в театъра; последната му роля е Рамадан Дервишов в моноспектакъла "Караконджул", за която печели ИКАР 2021.

Настоящият сборник от "незаснети” разкази е дебютната му книга. Предстои нейната премиера в рамките на фестивала на изкуствата "Аполония" в Созопол.

Събитието ще се състои на 31 август, сряда, от 19:00 ч. в Художествената галерия.


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay