Черешовият пай е абсолютна класика и е супер вкусен. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
около 1 кг череши, почистени, без костилки
1/2 ч. захар
1/4 ч. бърбън
2 ч. л. сок от портокал
2 ч. л. портокалова кора
1/4 ч. царевично нишесте
2 опаковки тесто за пай
1 жълтък
едра захар, за коричката на пайа
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера на средна температура, сложете черешите, заедно със захарта, бърбана, портокаловия сок и кора, както и царевичното нишесте. Намалете топлината до ниска и гответе, като разбърквате от време на време, оставете на котлона около 12- 15 минути. След това охладете.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете едната опаковка тесто за пай в тава и нарежете другата опаковка на ленти. Изсипете сместа с черешите върху тестото и наредете лентите отгоре, като ги направите като решетка. Намажете тестото със жълтъка и поръсете със захарта.
Печете 20 минути, след което намалете температурата и печете около 40 минути, до златисто. Охладете и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |