Вкусът на Италия: Неаполитанска торта

Вкусът на Италия: Неаполитанска торта

Италианската кухня е една от най-обичаните и освен вкусната паста, има и много десерти, които си заслужават да бъдат опитани. Днес ще ви предложим една изключително лесна рецепта за неаполитанска торта, която съчетава 3 вкуса.

Необходими продукти:

Спрей за готвене

1 кутия смес за торта

1 ч. вода

1/3 ч. (5 с. л.) разтопено масло

3 белтъка

2 с. л. ягодов сироп

1 ч. л. ванилия

1/4 ч. шоколадов сироп

За ганаша:

3/4 ч. сметана

1 1/2 ч. шоколад на копчета

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и напръскайте една тава със спрей за готвене.

В голяма купа, с помощта на миксер, разбъркайте сместа за торта, вода, масло и яйца.

Изсипете една трета от сместа в подготвената тава.

Разделете останалата смес на 2.

В едната част изсипете ягодовия сироп и може да добавите малко червена сладкарска боя.

Изсипете и тази смес в тавата, върху другата.

В останалата смес добавете ванилията и шоколадовия сироп и изсипете и нея в тавата.

Печете около 40 минути, като проверявате с клечка за зъби.

Оставете да се охлади в тавата за около 15 минути, след това я преместете върху решетка, за да се охлади напълно.

Междувременно направете ганаша.

Сложете сметаната в малка тенджера и я оставете да къкри. Изключете котлона и добавете шоколадовите копчета. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.

Изсипете ганаш върху охладената торта преди сервиране.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay