Не е особено типично да се използват сладки картофи в сладкиши, но този чийзкейк е страшно вкусен. Този десерт е много подходящ за студеното време.
Необходими продукти:
300 грама джинджифилови бисквити
1/2 ч. масло, разтопено
1/2 ч. л. сол
2 пакетчета крема сирене, нарязано на кубчета
3 големи яйца, на стайна температура
2-3 сладки печени картофи, направени на пюре
3/4 ч. захар
1 ч. л. ванилов екстракт
1/2 ч. л. сол
170 грама заквасена сметана
1/2 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. кленов сироп
1 ч. л. канела
За топинга:
1 3/4 ч. брашно
3/4 ч. кафява захар
1/4 ч. захар
12 с. л. масло, разтопено
1 с. л. канела
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите, така че да станат на трохи. Добавете маслото и малко сол и разбъркайте.
Изсипете тази смес в тавичка и я притиснете към дъното.
Печете около 10 минути на 250 градуса.
Направете пълнежа: Разбийте крема сиренето, докато стане много гладко. Добавете яйцата, захарта, ванилията, солта, заквасената сметана, кленовия сироп и канелата.
Продължавайте да разбърквате. Добавете пюрето от сладки картофи и разбъркайте.
Изсипете пълнежа върху готовия блат и печете около 1 час.
В средно голяма купа смесете двата вида захар, канелата и солта. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете и брашното.
Извадете чийзкейка от фурната и изсипете отгоре тази смес, като я роните с ръце. Печете още 30-35 минути.
Оставете да се охлади добре, след което го сложете в хладилник поне за 4 часа.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |